DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:11

Vi CT S13 - Vi Counterları S13

Vi CT S13 - Vi Counterları S13

Sağlam grafikleri ve sürdürülebilir oyun strajesi ile beğenileri kazanmış LOL, günümüzde hala en çok oynanan oyunlar listesindedir. Oyunun içerisindeki karakterlerden ziyade özellikleri de konuşulmakta ve forumlarda tartışılmaktadır. Biz de bu yazımızda sizler için Vi CT S13 - Vi Counterları S13 konusunu inceleyerek Vi adlı karakterin hangi şampiyonlar karşısında zayıf kaldığından söz edeceğiz.

Vi

Fedai Vi, Patlama Kalkanı özelliğinde zamanla bir kalkan biriktirmektedir. Sonrasında ise kalkan kullanıldığında ve rakibe isabet ettiğinde etkin hale gelmektedir. Ayrıca Ezici Darbeler özelliğinde Vi’nin yumrukları rakibin zırhını parçalayarak ilave hasar vermekte ve saldırı hızı kazanmasını sağlamaktadır.

Vi Counterları

  1. Karthus: Vi’nin Karthus karşısındaki koridor kazanma oranı %24,11 iken maç kazanma oranı %31,47 seviyesindedir. Aynı seviyelerde seyreden her 2 oran incelendiğinde Vi, Karthus karşısında zayıf kalmaktadır.
  2. Hecarim: Vi’nin Hecarim’e karşı koridor mücadelelerini %27,7 ile maç kazanma mücadelelerini ise %45,62’lik bir oran ile başardığı görülmektedir.
  3. Jarvan IV: Vi’nin Jarvan karşısındaki koridor kazanma oranı %28,87, maç kazanma oranı ise %60,14 seviyesindedir.
  4. Bel’Veth: Vi’nin bu şampiyon karşısındaki koridor kazanma oranı %32,8 seviyesindedir. Aynı şampiyona karşı hesaplanmış maç kazanma oranı ise %38,55’dir.
  5. Lillia: Vi’nin Lillia’ya karşı koridor kazanma oranı %33,59 iken maç kazanma oranı %37,28 seviyesindedir.
  6. Nocturne: Vi, Nocturne ile koridor mücadelelerini %35,54 ile maçları ise %44,41 seviyesiyle bitirmektedir.
  7. Master Yi: Vi’nin Master Yi karşısında %36,3 oranında koridor kazandığı, %47,47 oranında ise maç kazandığı bilinmektedir. Her 2 oranın da ortalamanın altında kalması Vi’yi Master Yi karşısında zayıf bir noktada konumlandırmaktadır.

Görüldüğü üzere Vi Counterları maddeler halinde sıralanmış ve karakterimizin hangi şampiyonlar karşısında etkisiz kaldığı istatistiksel değerleriyle açıklanmıştır. Bu listenin sadece Vi’nin karşısında zayıf olduğu şampiyonları gösterdiğini unutmayın. Vi’nin karşısına bu şampiyonları aldığınızda mücadeleleri koridor ve maç bazında daha yüksek ihtimalle kazanacaksınız. Diğer bir ifadeyle Vi ile mücadele ediyorsanız ve karşınızda bu şampiyonlardan biri varsa koridor ya da maç kazanma şansınız oldukça düşüktür.