DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:39:29

Wolfteam Directx 8.1 Hatası Windows 10

Wolfteam Directx 8.1 Hatası Windows 10

Wolfteam, 2007 yılında piyasaya sürülen bir FPS oyunudur. Oyun bilindiği üzere kurt adamlar ile insanların savaşını konu almaktadır. Sağlam bir kurguya sahip olması oyunun uzun süredir popüler olmasına ve modasının geçmemesine neden olmaktadır. Oyunun uzun süredir oynanıyor olabilmesi de gerek bilgisayarda gerekse oyunun kendi içinde bazı hatalara sebep olabilmektedir. Oyunda baş gösteren hatalar genellikle bilgisayarın belirli aralıklarla alması gereken güncelleştirmeleri alamamasından kaynaklanmaktadır. Çünkü bilindiği üzere oyunu çalıştıran ekran kartı ve diğer yazılımların güncel olması gerekmektedir. Bunlar güncel olmadığında oyun güncel olsa dahi bazı problemler maalesef devam etmektedir. Bu yazımızda sizlere Wolfteam Directx 8.1 Hatası Windows 10 probleminin neyden kaynaklandığını açıklayarak oldukça basit olan çözümünden bahsedeceğiz. Öncelikle bu hatanın çıkmasının sebebi Directx 8.1 in Windows 10 üzerinde güncelleme yapamamasıdır ve çözümü son derece basittir.

Wolfteam Directx 8.1 Hatası Windows 10 Çözüm Adımları

  1. İlk olarak masaüstünde yer alan Bilgisayarım klasörüne girelim
  2. Buradan “Aygıt yöneticisi ”ne girelim. Bu işlemin kısa yolu da mevcuttur.
  3. Başlat çalıştır butonuna “regedit” yazarak da aygıt yöneticisine giriş yapabilirsiniz
  4. Sonrasında aygıt yöneticisi içerisinden “Görüntü bağdaştırıcıları”na tıklayalım
  5. Buradan manuel olarak “Sürücü yazılımını güncelle” sekmesine tıklayalım.
  6. Bu işlem sonrasında Directx 8.1 otomatik olarak güncellenecektir.
  7. Bilgisayarınızda bu programın eski hali mevcut olduğundan aygıtın internete bağlı olduğuna emin olmanız gerekmektedir.
  8. Sonrasında sistem direkt olarak güncelleştirmelere izin verilsin mi diye soracak ve onaylamanız akabinde işlem başlayacaktır.
  9. Güncelleştirme işlemi sona erdiğinde oyunu açmadan bilgisayarı kapatıp açalım
  10. Sonrasında oyuna giriş yapabiliriz.

Görüldüğü üzere Directx 8.1 hatası ve çözümü son derece basittir. Ancak bunun için yukarıda belirtmiş olduğumuz Wolfteam Directx 8.1 Hatası Windows 10 Çözüm Adımlarının tamamını eksiksiz yerine getirmiş olmanız gerekmektedir. Bu işlem bitiminde oyun çok uzun bir süre bu hatayı vermeyecektir. Eğer olur da tekrar Directx’in yazılı olduğu bir hata alırsanız bu da gene güncelleştirme ile ilgili bir hatadır ve aynı işlemin tekrarlanması gerekmektedir.