DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:35

Yasuo CT S13 - Yasuo Counterları S13

Yasuo CT S13 - Yasuo Counterları S13

2009 yılında piyasaya sürülen LoL oyunu tüm dünyanın ilgisini çekmiş ve kendine ciddi bir oyuncu potansiyeli yaratmıştır. İlgiyle oynanan bu oyunda bazı karakterler vardır. Bu karakterlerin karşılarına onunla baş edebilecek uygun yetenekleri olan herolarla çıktığınız zaman koridoru kazanma ihtimaliniz de o oranda artar. Bu yazımızın konusu bu karşıt rakipler yani Yasuo CT S13 - Yasuo Counterları S13 üzerinedir.

Yasuo

  • Yasuo'ya rakip olduğunuzda 1. level takasları yapmanız önerilmez.
  • Takas öncesinde pasifinden kurtulmaya çalışın. Bunu düz vuruş yaparak da herhangi bir skill özelliğinizi kullanarak da yapabilirsiniz.
  • W'sinin bekleme süresi uzundur. Skillshootlarınızı atmak istediğinizde Yasuo'nun rüzgar duvarını etkinleştirmesini beklemelisiniz.

Yasuo Counterları

  1. Kled
  2. Renekton
  3. Gangplank
  4. Kennen
  5. Rumble
  6. Pantheon

Kled: Kled'in bir bineği vardır ve Kled yerine bu binek hasar alır. Kled hareketini de bu bineğin üzerinde yapar. Bineksiz haldeyken yetenekleri oldukça azalır. Savaştıkça da Scaarl adındaki bu bineğin canı yenilenmiş olur. Bineği olmadığında da var olan cep tabancası ile savaşır. Bu yönüyle avantajlı bir çardır. Kled'in dört saldırı yaptığında saldırı hızı kazanma özelliği de bulunur. Kled ve bineği bir yöne hücum yaparak geride iz bırakabilir ve bu iz de onlara oldukça etkili bir hız ve kalkan kazandırır. Yasuo'nun bu çara karşı koridor kazanma oranı %24'tür ki bu oldukça düşük bir orandır.

Renekton: Saldırı yaptığında öfke üretilir. Bu öfkeyle birlikte yetenekleri daha da güçlenebilir. Rakiplerine hasar vermek için bıçağı vardır. Bunu savurduğunda aynı zamanda rakibe verdiği hasarın küçük bir oranında kendi de iyileşmiş olur. Zorbaya dönüşür ve bu sayede ilave can kazanır. Aynı zamanda hedefine hasar da verir. Renekton'a karşı %34,47 ihtimalle koridor kazanır.

Gangplank: Rakibini ateşe verme özelliği vardır. Hedefe ateş ettiğinde rakibini alt ederse bunun karşılığında altın kazanır. Aynı zamanda turunç yerler ve bununla can yenilerler. Gemiye işaret gönderir ve gemi işaretlenir. Sonrasında bombardımana tutar ve rakip yavaşlatılmış olur ve hasar alırlar. Aynı zamanda barut fıçısına  sahiptir ve bunu patlatır. Gangplank'a karşı Yasuo'nun koridor kazanma oranı %36,81'dir.

Yasuo'nun karşısına Yasuo Counterları ile çıkmak maça 1-0 önde başlamanızı sağlar.