DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:39:50

Zula Directx Texture Hatası

Zula Directx Texture Hatası

Uzun yıllardır Zula oynayanlar oyun ile ilgili her şeye artık hâkim durumdadır. Neredeyse oyundaki haritaları ve silahların tamamını ezbere bilen bu oyuncular oyun dışında oluşabilecek çoğu problemi de kendileri çözebilmektedir. Ancak bazı durumlarda bilgisayarın sisteminden ya da donanımından kaynaklı problemler meydana gelebilmektedir. Bu problemlerin oyunla hiçbir ilgisi olmasa da Zula severlerin canını sıkabilecek durumlar yaşanabilmektedir. Bilgisayar ya da sürücüleriyle kaynaklı hatalardan en çok karşılaşılanı ise maalesef Zula Directx Texture Hatasıdır. Öncelikle söylemek isteriz ki bu hatanın oyun dosyaları ile hiçbir ilgisi yoktur. Yani bu hatayla karşılaşan birinin oyunu bilgisayardan kaldırıp tekrar kurması ona hiçbir fayda sağlamayacak sadece boşuna uğraş doğuracaktır. Şimdi sizlere bu problemin neden kaynaklanıyor olabileceğini belirterek çözüm önerilerini sıralayacağız.

Zula Directx Texture Hatası Çözümü

  1. Öncelikli olarak bu tamamen donanımsal bir problemdir. Yani bilgisayarın sürücüleri ya da oyunun çalışması için gerekli olan programlardan birinin çalışmaması demektir.
  2. Hatayı bulmak için ilk olarak çalıştır yardımıyla aygıt yöneticisini açın
  3. Eğer burada aksayan ve çalışmayan bir bilgisayar donanımı var ise kenarında sarı bir ünlem işareti çıkacaktır.
  4. Ünlem işareti varsa ilgili driver silinip tekrar yüklenmelidir.
  5. Ünlem işareti yok ise “DriverX İndirme Aracı” yardımıyla tüm sürücülerin güncelliği kontrol edilmelidir.
  6. Hata kesinlikle driver ların yanlış yüklenmesi ya da onarılması gerekmesinden kaynaklanmaktadır.
  7. Burada en dikkat edilmesi gereken husus ise ekran kartı driver larının tam ve eksiksiz olmasıdır
  8. Çünkü bazı durumlarda sistem ekran kartını yüklenmiş görse de tam olarak işlevini yerine getirememesi dolayısıyla oyunu açmakta problem yaşayabilmektedir.
  9. DriveX lerin son sürüm ve güncel olması problemi yüksek ihtimalle çözecektir

En sık karşılaşılan hatalardan biri olan Zula Directx Texture Hatası Çözümü yukarıda adım adım anlatılmıştır. Eğer bu adımları uyguladıktan sonra sistem hala oyunu açmıyorsa bilgisayarı tümden onarmayı deneyebilirsiniz. Çok fazla önermesek de son çare format atmak ve sonrasında driver ları yeni baştan yüklemek olabilir. Driver lar format sonrası yükleme işleminde otomatik olarak en güncel sürümlerle yüklenmektedir.