DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:40:11

Zula Eğilme Tuşu - Zula’da Kontrol Tuşları

Zula Eğilme Tuşu

Ülkemizde büyük bir oyuncu kitlesine ulaşan Zula çeşitli oyun modlarıyla kullanıcıların beğenisini kazanmış durumdadır. En çok rekabetçi modun tercih edildiği oyun genel geçerli silah oyunları ile aynı tuşlara sahiptir. Bunun yanında bazı kullanıcılar geçmişten gelen alışkanlıkları dolayısıyla bu tuş ayarlarını değiştirebilmekte ve kendilerine göre ayarlayabilmektedir. Ancak Zulaya yeni başlayan biri hiçbir ayar yapmaz ise oyun varsayılan ayarlar ile açılacak ve bu tuşlar ile oynanabilecektir. Şarjör değiştirme, eğilme, zıplama, bas konu gibi daha nadir kullanılan tuşlar bazı durumlarda karışıklık yaratabilmektedir. Bunun yanı sıra yönlendirme tuşları ya da ateş etme tuşları gibi oyunda daha sık kullanılanlar en fazla bilinen tuşlardır. Oyuncular için siper olabilmek ya da hedeflerden kaçabilmek için oldukça önemli bir yol vardır ki oda Zula Eğilme Tuşudur. Eğilme tuşu genel olarak oyuncu pusacağında ya da bombayı kurarak bir köşeye çekildiğinde etkili olmaktadır.Zula eğilme tuşu "ctrl" tuşudur.

Zula’da Kontrol Tuşları

Zula’da kullanılan tuşlar gelenekselleşen bilgisayar silah oyunlarımız ile aynıdır. Yani bir oyuncu CS:Go ‘da hangi tuşlarla oynuyorsa ya da oynadıysa aynı tuşları kullanarak Zula’yı da çok rahat oynayabilir. Hatta ve hatta orada kullanmış olduğu fare ve nişangâh ayarlarını buraya da taşıyarak birebir ayarlarla oyunu oynayabilmektedir.

  • Zula oyununda bazı önemli tuşlar bulunmaktadır. Bu tuşlar da bilindik silah oyunları ile aynıdır. Ama bazı tuşları ve işlevleri kullanabilmek için tuş atama işlemi yapılması gerekmektedir. Bu işlem olmadan o işlev çalışmamaktadır. Örneğin bas konuş özelliğini aktif etmek için ilk olarak ayarlardan o tuşa atama yapılmalı ve sonrasında o tuşun oyunun içinde kullanılabilmesi sağlanmalıdır. Bilindiği üzere bas konuş özelliği takım halinde kurulan oyunlarda oldukça etkili olabilmektedir.
  • Zula’da önem verilmesi gereken diğer tuşlar da yön tuşları ve silah değiştirme tuşlarıdır. Yön tuşlarının mümkün olduğunca oklarla değil W,A,S,D kombinasyonu ile oynanması tavsiye edilmektedir. Çünkü zula tuş ayarlarına oyunun başında nasıl alışılırsa öyle gitmektedir. Bu yön tuşları üzerinde bulunan sayılarla da silah seçimi hızlı biçimde yapılabildiğinden oyun içinde hızlıca bıçak çekme ya da koşabilmek için hafif silahı eline alma gibi işlemler bu sayede hızlanmaktadır.