DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:39:49

Zula Görüntü Sorunu

Zula Görüntü Sorunu

Uzun yıllardır kullanıcıların oynadığı oyunlardan biri olan Zula, modası hiç geçmeyen nişangah oyunlarından bir tanesi olarak öne çıkmaktadır. Oyunun yapımcılarının Türk olması ona olan güvenin de oldukça fazla olmasına sebep olmaktadır. Yapımcıların oyunu sürekli olarak güncel tutmaları ve oyun içi ekran özelliklerini sağlam yapmaları kaliteyi arttırmış ve bu da oyunu tercih eden kullanıcı daha da artmasına sebep olmuştur. Oyunun 2017 yılında Steam’de yayınlanması da ona talebi arttıran etmenlerdendir. Oyunun bu kadar popüler olmasında destek ekibinin de payı tabiki çok büyüktür. Çünkü yaşanan bir problemde ya da sıkıntı da direkt olarak oyun destek ekibi müdahale ederek oyuna güncelleştirme atmaktadır. Oyunda son zamanlarda en sık karşılaşılan problemlerden bir tanesi hiç şüphesiz Zula Görüntü Sorunudur. Makalemizin devamında sizlere bu problemin nelerden kaynaklanıyor olabileceğinden bahsedeceğiz. Belirtmiş olduğumuz adımları uyguladığınız takdirde oyunda görüntü sorununun tamamen ortadan kalktığını göreceksiniz.

Zula Görüntü Sorunu Çözümü

  1. Öncelikle problemin bilgisayar özelliklerin mi yoksa oyun içi ayarlardan mı kaynaklandığını tespit etmeniz gerekmektedir. Oyunda donma problemi varsa ve piksel kayması yaşıyorsanız bu bilgisayarda sürücülerin güncel olmamasından kaynaklı bir şey olabilir. Bunun için ilk önerimiz bilgisayardaki sürücülerin son sürüm ve güncel olmasının sağlanmasıdır.
  2. Kontrol edilmesi gereken 2. Nokta oyun içi ekran ayarlarıdır. Çünkü ortalama bir bilgisayara sahipseniz ve oyunu en yüksek değerlerde oynamaya kalkarsanız oyun içinde birçok problemle karşılaşmanız olasıdır. Bunun için oyun içindeyken ayarlar-ekran ayarları- görüntü ayarları sekmesinden ekran görüntüsü kalitesin bir alta düşürmeniz sizler açısından faydalı olacaktır. Bu işlemi kasma problemi bitene kadar ekran görüntü kalitesi düşüre düşüre devam etmeniz gerekmektedir.

Görüldüğü üzere Zula oyununda karşılaşılan görüntü ve donma sorununun farklı çözüm yolları bulunmaktadır. Yukarıda belirtmiş olduğumuz adımlardan ikisinin de uygulanmış olması çok yüksek ihtimalle Zula Görüntü Sorunu Çözümü sağlanacaktır. Eğer problem devam ederse bilgisayarda yüklü olan ekran kartı sürücüsü manuel olarak silinerek tekrar yükleme işlemi yapılabilir. Ancak bu işlemi bilgisayarın donanımsal özelliklerin çok fazla anlamayan oyuncuların yapmaları pek sağlıklı değildir.