DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:40:07

Zula Hangi Ülkenin Oyunu

Zula Hangi Ülkenin Oyunu

Kullanıcıların oldukça sevdiği ve sürekli oynadığı Zula oyunu Madbyte tarafından 2015 yılında piyasaya sürülmüştür. Piyasaya çıktığında CS:Go, Valorant ve PUGB gibi oyunlar daha sık oynandığından bu kulvarda böyle bir oyunun barınmasının mümkün olmadığı söylendi. Ancak Zula beklenilenin çok çok üstünde bir başarı yakalayarak otoriteleri de şaşırtmıştır. Zula’nın bu başarıyı yakalamasında en büyük etken gerçekçi olması, adaletli bir sistem sunması ve oyuncu isteklerini ön planda tutması olarak açıklanmıştır. Peki, böylesine başarıyı yakalayan bir oyun hangi ülke tarafından piyasaya sürülmüştür? Zula Hangi Ülkenin Oyunu diye soracak olanlara gururlandırıcı bir haber vermek gerekirse oyun %100 Türk yapımıdır.

Zula Yapımcıları

Zula’nın yapımcıları Özgür Soner, Tuncay Büyükoğlu ve Genco Alp olarak bilinmektedir. Sebebi ise Özgür Soner ve Tuncay Büyükoğlu’nun mevcut işlerinden ayrılarak Genco Alp ile ortak olup Madbyte şirketinin kurmalarıdır. Bu şirket oyun içinde büyük bir milat olmuştur. Bu harika 3 Türk genci başlangıç olarak 2013 yılında çoğumuzun hatırlayacağı Pool Elite oyununu tasarlamışlardır. Bu oyun ile de büyük bir sükse yakalasalar da asıl çıkışı 3 yıl sonra kısa zamanda Türkiye’nin en sevilen oyunu olan Zula ile yakalamışlardır. Zula öylesine sevilmiştir ki 2016 yılından sonra yurtdışında da severek oynanmaya başlanmıştır. Hali hazırda şu anda aktif Zula oyuncusunun 3 ila 4 milyon arasında olduğu tahmin edilmektedir.

Zula Türk Yapımı Mı?

Bazı oyuncular eğer oynadıkları oyun Türk yapımı ise ona daha fazla sempati duymaktadır. Siz de eğer bunlardan biriyseniz Zula tam size göre. Çünkü Zula %100 Türk yapımı olan ve harika grafiklere sahip olan bir nişangâh oyunudur. 2016 yılında ünü dünyaya yayılan ve 500.00 bini aşkın yabancı oyuncu sayısına ulaşan Zula’nın ilk faaliyet gösterdiği ülke ise Brezilya olmuştur. Gene aynı ekibin oyunun dağıtım faaliyetlerini geliştirmek için kurdukları Lokum Games de oldukça sağlam işlere imza atmıştır. Zula yapımcıları bu anlamda devamlı olarak kendilerini geliştirebilmek için 2018’de Almanya’nın Berlin şehrinde Zula’nın mobil versiyonu üzerinde çalışmalara başlamışlar ve burada da Boombyte şirketini kurmuşlardır.