DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:39:49

Zula Stack Traceback Hatası

Zula Stack Traceback Hatası

Zula oyununu oynayan kullanıcıların zaman zaman karşılaştığı bir takım problemler olabilmektedir. Bu hatalardan en sık karşılaşılanı ise setup hatası, crack hatası ve güncelleme hatasıdır. Bu hataların bazıları oyun içinde yapılması gereken güncelleştirmelerden kaynaklanabilirken bazısı da bilgisayarın donanımsal ve sistemsel özelliklerinden kaynaklı olabilmektedir. Bazı durumlarda bilgisayarda bir programdan kaynaklanan hatalar olmaktadır ki bunlar en can sıkıcı hatalardır. Şimdi sizlere bunlardan biri olan Zula Stack Traceback Hatası ve çözümünden bahsedeceğiz. Bu hata antivirüs program yazılımlarının oyuna müdahale etmesinden kaynaklanmaktadır. Burada kullanıcının yapması gereken işlem aslında güvenlik duvarını kapatmaktır. Ancak bu riskli olabileceği için size daha kolay olan yöntemden bahsedeceğiz.

Zula Stack Traceback Hatası Çözümü

  1. Öncelikli olarak bilgisayarınızda yüklü olan anti virüs programı bilinmeyen ve güvenilir olmayan bir program olmamalıdır.
  2. Eğer varsa bu programı silerek ESET, ya da Norton gibi güvenilir bir anti virüs programı yüklemesi yapın.
  3. Sonrasında bu programların ayarlarından “belirli aralıklarla tarama yap” sekmesindeki tiki kaldırın
  4. Bu ara taramalarda Zula’nın bazı dosyaları virüs olarak algılanarak karantina altına alınmaktadır.
  5. Bu da oyunda böyle bir hata verilmesine neden olmaktadır.
  6. Eğer aralıklı tarama kapatılmayacaksa antivirüs programının karantina dosyasına girerek zararlı olarak gördüğü ZULA dosyalarını tarama dışı bırakmanız gerekmektedir.

Bu hatanın virüs programları kaynaklı olduğunu söylemiştik. Ancak bazı durumlarda bazı program ve dosyaları virüs olarak görmesinden de kaynaklanabilmektedir. Zula Stack Traceback Hatası Çözümü bu anlamda birden çok yolla halledilebilmektedir. Yukarıda saymış olduğumuz adımlar soruna çözüm olmuyorsa 2. bir yol olarak Zula onarma işlemi yapılabilir. Bunun için oyun eğer Steam üzerinden yüklendiyse kütüphaneye gidilerek Zula simgesi bulunur ve üstüne sağ tıklayarak dosyaları onarma işlemi yapılır. Diğer yöntemde Zula oyunun yapımcısı ByteGames’in resmi internet sitesinden indirildiyse buradan tekrar indirme işlemi yapılabilir. Silinen yani antivirüs programı tarafından zararlı algılanan dosyanın silinmesi ya da taşınması oyunun Traceback hatası vermesine sebep olacaktır. Bu yüzden tekrardan kurulma işlemi gerçekleştirilirken virüs programının devre dışı bırakılması ya da Zula dosyalarının kapsam dışına alınması önemlidir.