DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:40:10

Zula Süngü Tuşu - Zula Süngü Tuşu Nasıl Atanır?

Zula Süngü Tuşu

Kullanıcı sayısı günden güne artan nişangâh oyunu Zula oyuncuların bu talebini karşılıksız bırakmamakta ve oyunu sürekli olarak güncel hale getirerek geliştirmeler yapmaktadır. Oyunda takım halinde hareket etmek ve çeşitli kulvarlarda yarışıyor olabilmek kullanıcılar için oyunu oldukça keyif verici hale getirmektedir. Oyuncular aynı zamanda kulaklıklı mikrofonlar yardımıyla birbirleri ile iletişim halinde olabilmekte ve bu da oyuna ayrı bir tat katmaktadır. Peki nasıl? Eski oyunlar her ne kadar güzel olsa da teknolojinin getirmekte geç kaldığı eksiklikleri vardı. Örneğin CS:Go oyunu bir döneme damgasını vurmuştu ancak takım arkadaşlarına haber verebilmek ya da onlarla iletişim halinde olabilmek için oyunda durup sohbet balonu açıp oradan yazmak gerekmekteydi. Ya da takım liderleri tuş atamak zorunda kalırlardı.

Örneğin takım lideri T yazdığında takım konuşulan yere giderdi vs gibi.  Ancak Zula’da bu durum değişti ve takım kaptanı aynı zamanda kulaklıktan mikrofon ile direktifler vererek oyunu kordine edebilir hale geldi. Bunun yerine örneğin oyuncu bir yerde pusuya düştü. Kulaklıklı mikrofon yardımı ile hem kendini koruyarak hem de arkadaşlarını yardıma çağırabilir. Kendini savunurken ile silahların yanı sıra yakın savunma olarak süngü ile hücum da edebilir. Peki, Zula Süngü Tuşu hangisidir? Hali hazırda bir tuş var mıdır?

Zula Süngü Tuşu - Zula Süngü Tuşu Nasıl Atanır?

  1. Zulada hali hazırda atanmış bir süngü tuşu bulunmayabilir.Genellikle varsayılan "v" tuşudur.
  2. Ama "v" tuşu çalışmaz ise bu durumda kullanıcı kendisine bir süngü tuşu atamalıdır.
  3. Bu tuş oyuncuya klavyede yakın ve hızla basabileceği bir tuş olmalıdır.
  4. Çünkü örneğin şarjör bittiğinde direkt olarak o tuşa basarak karşı tarafa süngü çakabilmelidir.
  5. Bu yüzden süngü tuşu ataması pro oyuncular için oldukça önemlidir.
  6. Bunun için oyun içi ayarlarda kontrol tuşlarına girilir.
  7. Burada tuşlar arasında süngü sekmesi bulunur.
  8. Sonrasında üzerine çift tıklayarak zula süngü tuşu atama işlemi yapılır.
  9. Sonrasında ise kaydet denerek çıkış yapılır.
  10. Bu işlem sonrası artık o tuşa bastığınız an ve rakiple gerekli yakınlık sağlandıktan sonra oyuncu süngüleme işlemini rahatlıkla yapabilecektir