DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:34

Akali CT S13 - Akali Counterları S13

Akali CT S13 - Akali Counterları S13

Dünyada en çok oynanan oyunlar içinde en üst sıralarda bulunan LoL, sunduğu karakterler ve herolarla oyuncuları etkilemeyi başarmıştır. Bu herolara karşı hangi şampiyonu kullandığınız, başarınızda etkili olacaktır. Sizlere bu yazıda Akali CT S13 - Akali Counterları S13'ten bahsedeceğiz.

Akali

Akaliye rakip olduğunuzda dikkat etmeniz gereken bazı şeyler vardır. W yeteneğinin bekleme süresi biraz uzundur. Bunu avantaja çevirmelisiniz. Hasarları takas etmek için bu zamanı beklemelisiniz. Özellikle ilk seviyelerde Q yeteneği biraz fazla enerji tüketiyor Akali'nin. Dolayısıyla uzun takaslarda etkisi düşüyor. Bunu fırsata çevirerek Akali ile uzun takaslara girmeniz sizin için avantajlı olacaktır.

Akali Counterları

  1. Gangplank
  2. Akshan
  3. Neeko
  4. Talon
  5. Syndra
  6. Malzahar

Gangplank: Yakın dövüş saldırısı özelliği sayesinde rakibini ateşe verebilir. Ayrıca rakibine ateş edebilir ve sonrasında altın kazanır. Turunç yer ve can tazeler. Barut fıçısı vardır ve patlatabilir. Patlayan barut fıçısı bölgedeki diğer rakiplere de hasar verebiliyor. Onları aynı zamanda yavaşlatıyor. Akali bu çara karşı %25,18 ihtimalle koridor kazanır.

Akshan: Saldırısı güçlüdür. Bumeranga da sahiptir. Bumerang rakiplerine giderken de dönerken de hasar verebiliyor. Hedefe isabet ettikçe de menzili artıyor bumerangın. Bir şampiyon Akshan'ın takım arkadaşını alt ettiyse Akshan onu işaretler. Eğer işaretlediği şampiyonu katlederse takım arkadaşları diriliyor, ek olarak da altın kazanıyor Akshan. Aynı zamanda bir silahı vardır. Akali'nin Akshan'a karşı koridoru kazanma olasılığı ise %25,77'dir.

Neeko: Başka bir ekip arkadaşının haline bürünebilme gibi bir özelliği vardır Neeko'nun. Ancak rakipten hasar alırsa bu durum sonlanır. Tohum atar rakibine. Tohum isabet ederse tekrardan gelişen özellikli bir tohumdur. Tohuma ek olarak diken de fırlatır. Bu diken rakibe gelirse daha da büyür. Neeko havaya sıçrayabilen bir çardır. Yere inince de rakibinde hasar bırakır. Neeko'ya karşı da koridoru %29,54 olasılıkla ele geçirir.

Görüldüğü üzere Akali'ye karşı Akali Counterları seçildiğinde onu alt etmek çok daha avantajlı hale geliyor. Ancak şunu göz ardı etmemeliyiz ki sizin oyununuz da, bu Counterları ne kadar iyi ve kötü kullandığınız da büyük bir etkendir.