DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:40:47

PUBG İndirmek Kaç GB İnternet Yer?

Uzun ismi Player Unknown’s Battleground olan PUBG, 2016 yılında piyasa sürülmüş bir oyun olmakla beraber başka bir oyunun oyun modudur. Daha doğru bir tabirle, ilk başta iki üniversite öğrencisi tarafından oyun modu olarak sunulan bu oyun modu daha sonraları satın alınarak normal bir oyuna çevrilmiştir. FPS oyunlarının başını çeken ve ismini duymayan neredeyse kimsenin olmadığı bu oyun günümüzde hâlâ popülerliğini koruyor. 90 lira vererek satın alabileceğiniz bu oyunu indirmek isteyen, internet kullanımı sınırlı olan kullanıcılar “PUBG indirmek kaç GB internet yer?” diye soruyor.

PUBG İndirmeniz İçin Gerekli Olan Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

PUBG oynarken ihtiyacınız olan sistem gereksinimleri minimum ve önerilen olmak üzere iki çeşittir. Önerilen ile oynarken daha çok zevk alabileceğinizi de belirtmek gerekir.

• Minimum İntel Core-i5 4430 ya da AMD FX-6300 işlemci isteyen PUBG için önerilen işlemci Intel Core i5-6600K ya da AMD Ryzen 5 1600 işlemcisidir.

• Minimum ekran kartı olarak NVIDIA GeForce GTX 960 ya da AMD Radeon R7 370 ekran kartına ihtiyacınız var. Eğer önerilen ayarlarda oynamak istiyorsanız NVIDIA GeForce GTX 1060 ya da AMD Radeon RX 580 ekran kartına sahip olmalısınız.

• İhtiyacınız olan minimum RAM miktarı 8 GB iken, önerilen RAM miktarı 16 GB’tır.

• Ayrıca oyunu bilgisayarınıza indirebilmeniz için sabit diskinizde 33 GB boşluk olmalıdır. PUBG, diğer FPS oyunlarında olduğu gibi sistem gereksinimlerine çok fazla ihtiyaç duyan bir oyundur. Bu yüzden önerilen sistem gereksinimlerine sahip değilseniz oyunu satın alıp oynamanız pek tavsiye edilmez.

Sistem Gereksinimlerini Karşılamak Neden Bu Kadar Önemli?

Her oyunda olduğu gibi PUBG oynarken de ihtiyacınız olan birtakım sistem gereksinimleri vardır. Bu gereksinimleri sağladığınızda veya daha yüksek niteliklere sahip olduğunuzda oyunu güzelce oynayabilirsiniz. Ancak eğer bu gereksinimleri sağlayamıyorsanız oyunda optimizasyon sorunu, görüntü kalitesi düşüklüğü ve kare hızı düşmeleri yaşayabilirsiniz.

PUBG Oyununu İndirebilmek İçin Kaç GB İnternete İhtiyacınız Var?

Oyun bilgisayarınızda yaklaşık olarak 30 GB kadar alan kaplayacaktır. Buradan da anlayabiliriz ki bu oyunu indirmek için 30 GB internete ihtiyacınız var. Ancak şunu belirtmekte de fayda var, PUBG oynarken önünüze oldukça fazla bir şekilde yama güncellemeleri gelecek. Ertesi gün 10.6 GB’lık bir güncelleme indirmesi ile karşılaşmanız da mümkün.