DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:04

Pugb Yatma Tuşu Yok

Pugb Yatma Tuşu Yok

Pubg, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça popüler olan oyunlardan bir tanesidir. Güney Kore yapımı bu oyun sadece telefonlarda değil tabletlerde ve hatta bilgisayarlarda dahi oynanmaktadır. Oyunu oldukça seven gamerlar onu daha büyük ekranlarda oynayabilmek için bilgisayarlarına emülatör yükleyerek oynama yolunu seçmektedir. Oyunda telefonda kullanılan her özellik bilgisayarda da aktif olarak kullanılmaktadır. Bunlardan bir tanesi de yere yatma tuşudur. Oyuncular bazı dönemlerde farklı problemlerden karşılaşabilmektedir. Bunlardan bir tanesi de Pugb yatma tuşu yok hatasıdır. Bizde bu yazımızda sizlere bu hata ile ilgisi kısaca bilgi vererek problemi nasıl çözeceğini anlatacağız.

Pubg Yere Yatma Tuşu Hangisi

  1. PUBG Mobil yere yatma düğmesi bazı durumlarda ekranda gözükmeyebilmektedir
  2. Bunun için ilk olarak ayarlara gidin ve Genel’e sekmesine tıklayın
  3. Sonra Gelişmiş fonksiyonlarına tıklayalım ve devam edelim
  4. Buradan Eğil Ve Yat birleştirildi ayarını kapatın
  5. Bu ayarı kapatmanın sonrasında yere yatma tuşu açılacaktır.
  6. Bunun yerine Eğil tuşunu basılı tutarak yere yatmanız da mümkündür.
  7. Burada ayarı yapmanız sonrasında yere yatma tuşu oyun içinde normalde var olan tuş haline dönecektir. Yani dilerseniz kontrollere girerek ona farklı bir tuş ataması da yapabilirsiniz.

Görüldüğü üzere Pubg Yere Yatma Tuşu Hangisi aslında cevabı oldukça basit olan bir sorudur. Oyunda zaten hali hazırda belirlemiş kontroller vardır. Bu kontroller bazen çeşitli güncelleştirmelerle devre dışı kalabilmektedir. Eğer yukarıda yazılı adımlar devre dışı kalan yere yatma tuşunu aktif etmediyse ayarları tamamen sıfırlamanız da sorunu çözecektir. Bunun için ayarlara giderek özelleştir butonuna tıklayın ve buradan varsayılan ayarlara geri dön sekmesine tıklayın. Burada tüm ayarlar normalde dönecek ve varsa yere yatma tuşu da normale dönecektir. Ancak bu bağlamda unutmamanız gereken husus şudur. Eğer farklı tuşları atama yaptıysanız tüm bunlar da sıfırlanacak ve PUBG orijinal oyun kontrollerine geri dönülecektir. Yani farklı bir şekilde tuş ataması yaptıysanız ayarı sıfırladığınızda tekrardan aynı atamaları yaparak oyuna giriş yapmanız sizin için daha iyi olacaktır.