DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:40:16

Lol Ekran Küçültme

Lol Ekran Küçültme

League of Legends oyunu çok uzun yıllardır piyasada olmasına rağmen sevenlerinin bıkmadan sıkılmadan oynadığı nadir oyunlardandır. Oyunun modası hiç bir zaman geçmemekte ve her geçen gün katılımcı sayısı artmaktadır. Dışarıdan bakıldığında pek bir anlam ifade etmeyen Lol oyunu oynamaya başlayanlar level atladıkça oyunu daha sevmekte ve karakterlerini güçlendirmek için uğraşmaktadır. Lol oynayabilmek için bilgisayar gereksinimleri ve İnternet hızı da iyi olmalıdır. Çünkü bu ikisinden sadece bir tanesi kötü olursa oyun kasacak ve yeterince zevk vermeyecektir. Kasan bir oyun için eldeki bilgisayarı verimli kullanmanın ilk yolu ise Lol Ekran Küçültmedir. Ekran küçültmek demek aslında asıl anlamı ile bilgisayarın ekran çözünürlüğü yeterli gelmediği için oyunu en hızlı haline getirilmesidir. Örneğin 1920x1200'ün üstünde bir çözünürlük sistem gereksinimlerini ortalama düzeyde olan bir bilgisayarın kasması anlamına gelmektedir.

LOL Ekran Küçültme

  1. Bilgisayarın başlat menüsüne girilir
  2. Denetim masası açılır
  3. Görünüm ve ekran ayarlarına girilir
  4. Ekran çözünürlüğü sekmesine tıklanır
  5. Ekran çözünürlüğü birkaç kademe düşürülür. 1920x1080 altı olması tavsiye edilmektedir.
  6. Yazı boyutunu da düşürmeniz ekran ile yazıların uyumlu olmasını sağlayacaktır. Bu yüzden yazı boyutu yani DPİ %100 olarak ayarlanır.

Bazı durumlarda oyuncular ekran küçültme işlemini yaparak oyunu pencere mod olarak tabir edilen ufak ekranda da oynayabilmektedir. Bu Küçültme işleminin kasılma ile ilgili bir probleme sebebiyet vermediğini söylemek yanlış olmaz. Yani oyun kasıyorsa yukarıda saymış olduğumuz adımları uygulamalısınız. Pencere küçültmek işinize yaramaz ve oyunu hızlandırmaz. Sadece ufak ekranda oynamanıza izin verir bu da bilgisayarda aynı anda başka bir şey kontrol etmek istenirse ya da farklı bir amaçla yapılırsa uygulanmalıdır.

LOL Ekran Küçültme Nasıl Yapılır?

  1. Oyun içinde ESC tuşuna basarak ayarlara girilir.
  2. Sonrasında buradan ekran ayarlarına tıklanır
  3. Ekran ayarları sekmesinde varsa Full Screen sekmesinde ki çentiği kaldırın. Bu oyunun ufak pencerede devam etmesine olanak verecektir.
  4. Eğer küçük ekran hoşunuza gitmediyse ve tekrar ekranı büyütmek isterseniz bunun için aynı işlemi tekrarlamanıza gerek yok
  5. Onun yerine sol alt + enter tuşlarına birlikte basın. Ekran direkt olarak LOL Full Screen olarak bilinen tam moda geçiş yapacaktır.