DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:39:58

Pubg Nerenin Oyunu

Pubg Nerenin Oyunu

Açılımı PlayerUnknown’s  Battlegrounds olan PUBG, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en popüler oyunlardan biri durumundadır. Brendan Greene tarafından geliştirilen bu oyun Krafton ve BlueHole şirketleri tarafından yayınlanmıştır. PUBG, 2018 yılında ilk olarak Çin’de çıkarılmış ve büyük bir talep görünce dünyanın her yerine inanılmaz bir hızla yayılmıştır. Oyunun bu denli popüler olması ise Pubg Nerenin Oyunu sorusunu akıllara getirmiştir. Çünkü oyuncular bilirler ki en güzel nişangâh oyunlarını geliştiren şirketler genellikle Asya bölgesinden olmaktadır. PUBG oyunu da bu tahminleri yanıltmamıştır. Oyunu geliştiren ve yayınlayan en büyük 2 şirket BlueHole ve Tencent Games’dir. BlueHole, Güney Kore merkezli bir teknoloji şirketidir. Tencent Games de Çin merkezli dev bir şirkettir. Hal böyle olunca PUBG’nin Çin ve Güney Kore ortak yapımı bir oyun olduğunu söylemek yanlış bir tabir olmayacaktır.

Çin ve Güney Kore Yapımı Harika Oyun PUBG

  • Oyun Güney Kore- Çin ortaklığıyla piyasaya sürülmüş olsa da fikir babası olan Brendan Greene aslen İrlandalıdır.
  • Oyunu geliştiren BlueHole Kore, Tencent Games ise Çin merkezli olması sebebiyle oyun çok uluslu olarak hizmet vermektedir.
  • 2017 yılında asıl çıkışını yapan PUBG, o tarihten itibaren 70 milyon gibi inanılmaz bir satış rakamına ulaşmıştır.
  • Öncelikli olarak XBOX’da oynanan ve sonrasında mobil sürümü yayınlanan PUBG, daha çok Kore şirketinin ağırlıkla yürüttüğü operasyonel bir ağa sahiptir.

PUGB oyununun sahibi şu kişidir demek doğru olmaz. Oyunun yapımcısı ayrı, girişimcisi ayrı, tasarımcısı ve grafikeri hep ayrı kişilerdir. Ancak bu kişilerin ortak noktası genel olarak Asya kültüründen gelmiş olmaları ve oyunun da bu doğrultuda tasarlanmış olmasıdır. Hatta yapımcılar bir adım daha ileri giderek oyun içindeki çoğu bina ve yapıyı komünist bir şekilde tasarlamışlardır. Hatta oyunda okul bahçesinde yer alan havuz binasının Çerbobil felaketini yaşayan Priyta şehrindeki Azure yüzme havuzunun bir kopyası olması da bu söylediklerimizi kanıtlar niteliktedir. Oyunda Avrupai bir görsel görmek pek mümkün değildir. PUBG Hangi ülkeye ait sorusunun cevabı karşımıza Çin- Güney Kore olarak çıkmaktadır.