DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:52

Steam Cevher Ne İşe Yarar?

Steam Cevher Ne İşe Yarar?

Steam dünyada milyonlarca insan tarafından kullanılan, oyun, eklenti ve video satışı yapan bir platformdur. 2003 yılından beri faaliyette olan Steam birçok işletim sistemiyle kullanılabilir. Birçok platformun kendine has terimleri olduğu gibi Steam'in de kendi kullandığı terimleri ve bir sistemi vardır. Bunlardan biri de cevherdir. Peki Steam cevher ne işe yarar ?

Steam Cevher Nedir?

Steam cevher para kazanmak veya seviye ilerlemek adına kullanılan bir yoldur. Bu cevherleri aynı zamanda biriktirebiliyorsunuz. Bu cevher sistemi size oldukça fayda sağlar.

  • İlk olarak size rozet kazanımı sağlar. Steam üzerinden oyun indirerek oynadığınızda bu oyun size kart kazandırır. Bu kartlar da set oluşturur. Bu setler tamamlanınca rozet oluşur. Böylelikle steam seviyeniz yükselir.
  • Kartlar tamamlanınca artık cevhere sıra gelmektedir. Eğer kart kazanma hakkı dolarsa cevher ile bu süreci yapabilirsiniz. Cevherler hızlandırma paketi yapmaya olanak sağlar. Ancak bunun için haftada en az 1 kere Steam'e giriş yapılması gerekmektedir.Sonrasında ise cevherle oyun satın alabilirsiniz.
  • Oyuncunun cevhere ihtiyacı olmadığı durumlarda cevherleri çuvala doldur seçeneği bulunur ve cevher topladığınız zaman 1000 tane cevhere çuval oluşturulabilme imkanı var. Bunları ise sonrasında topluluk pazarında satma imkanınız var.
  • Steam üzerinden satış yapılması genelde kişileri yanıltır. Bu kazanç sadece Steam'de kullanılır. Gerçek paraya çevrilememektedir.
  • Birçok yoldan cevher elde edilebilir ve kazanılabilir. Envanterdeki öğeleri dönüştürmek bunların içinde en kolay olanıdır. Envanterdeki öğelerin ilki rozetler, ikincisi kartlar, üçüncüsü de arka plan. Bu öğeleri dönüştürdükten sonra cevhere dönüştürürsünüz ve cevher biriktirirsiniz.
  • Ayrıca topluluk pazarından 1000'lik cevher de satın alabilme imkanınız var. Topluluk pazarı da oyunların ve oyun dışı öğelerin satışa sunulduğu kısımdır. Buradan satış yapabildiğiniz gibi satın da alabilirsiniz. Burada arz ve taleple alışveriş yapılmaktadır.
  • Cevher kazanması pek fazla zor olmadığı gibi sadece önemli kısımların bilinmesiyle kazanılabilecek bir konudur. Bunun için en önemlisi sabretmektir. Buna zaman ayırmaktır. Keşif yapmalısınız ve rozetleri, kartları bu yolla elde edebilirsiniz.

Gördüğünüz gibi cevher konusu Steam için çok önemlidir. Bu doğrultuda bizler de faydalanabilmeniz için Steam cevher nedir sorusunu sizlere yanıtlayarak bu konuya açıklık getirmeye çalıştık.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER