DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:39:51

Zula Eksik Dosya Hatası

Zula Eksik Dosya Hatası

Geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan Zula, sürekli olarak güncelleştirme almaya devam etmektedir. Oyunun böylesine popüler olması ve etkinliğini hiç kaybetmemesinin birincil sebebi tabi ki yapımcıların ona olan ilgisi ve alakasıdır. Oyuna açılan her destek talebi anında sonuçlanmakta ve olumlu ya da olumsuz kişiye dönüş yapılmaktadır. Ancak her oyunda olduğu gibi Zula’da da bazen güncelleştirmelerle ilgili çeşitli hatalar olabilmektedir. Bu hatalar bazen bilgisayar güncelleştirmelerinden kaynaklı bazen ise oyun içi güncelleştirmeden kaynaklı olabilmektedir. Bizler ise bu makalemizde genel anlamda Zula Eksik Dosya Hatası konusunu ele alacağız.

Zula Eksik Dosya Hatası Çözümü

İlk olarak problemin neyden kaynaklı olduğunu bulmak gerekmektedir. Bilgisayar güncelleştirmesi mi yoksa oyun içi güncelleştirme mi bu hataya sebep oluyor bunun saptanması gerekmektedir. Ancak aşağıda adımlarını vereceğimiz işlemi her 2 durumda da yapmanız gerekmektedir. Çünkü oyun içi güncelleştirme hatası olmasa dahi windowsun her daim güncel olması gerekmektedir.

  1. İlk olarak başlata tıklayarak arama moturuna “windows uptades” yazalım. Bu Windows sürümü ile ilgili güncelleştirmelerdir.
  2. Sonrasında güncelleştirmeleri bul ve yükle diyerek tüm sürücü ve bağlı özelliklerin güncel kalmasını sağlayalım.
  3. Sonrasında bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra oyunu başlatalım. Oyunda alınamayan bir güncelleştirme varsa bilgisayarın bu işleminden sonra oyun açıldığında direkt olarak güncelleştirme entegre edilecektir.
  4. Ancak hata devam ediyorsa oyun içine girerek manuel güncelleştirme işlemi yapmanız gerekmektedir.
  5. Bu işlemi steam üzerinden Zula oyununu bularak da gerçekleştirebilirsiniz.

Zulada eksik olan bir dosyanın bulunması işlemi direkt olarak manuel de yapılabilmektedir. Oyunu açınca hatanın hangi dosyadan kaynaklandığını bir kenara not edin. Örneğin dosyanın adı zulaedit.exe olsun. Bu dosyayı direkt olarak Google’da aratın. Oyunun açılması için eksik olan bu dosyayı direkt rar halinde bilgisayara indirin ve klasöre çıkart deyin. Sonrasında bu dosyayı Zula’nın kurulu olduğu dizine MANUEL olarak taşıyın. Bu işlem sonrasında bilgisayarı tekrar kapatıp açın ve oyuna girmeye çalışın. Eğer şimdi de başka bir dosya hatası veriyorsa onu da internetten aratarak indirin. Oyunda hata kalmayana kadar bu işleme devam edin bu sayede Zula Eksik Dosya Hatası Çözümü hallolacaktır.