DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:26

Ahri CT S13- Ahri Counterları S13

Ahri CT S13- Ahri Counterları S13

LoL oyunu ülkemizde oldukça geniş bir hayran kitlesine sahiptir. Oyunda olan karakterler ve haritalar oldukça bilinmekte ve sevilmektedir. Öyle ki oyundaki karakterlerin neredeyse tamamı bilinmektedir. Özellikle skillerin kullanılması bağlamında kişiler ciddi araştırmalar yaparak maçlara o şekilde başlamayı tercih etmektedir. Biz de bu yazımızda sevilen karakterlerden Ahri hakkında kısaca bilgi vereceğiz. Ahri CT S13- Ahri Counterları S13 konusunda bu karakterin hangi şampiyonlar karşısında zayıf olduğundan bahsedeceğiz. Ahri oldukça güçlü bir şampiyon olduğundan karşısında zayıf olduğu karakterler bir hayli azdır. Bu yüzden hem Ahri’nin özelliklerinden hem de karşısında zayıf olduğu şampiyonlardan bahsedeceğiz.

Ahri

Ahri’nin sevilen özellikleri arasında kirli dövüş skilli bulunmaktadır. Özellikle isabet ettiği her rakiple birlikte etkinliğinin arttığı intikam bumerangı da sevilen bir özelliktir. Bunun yanında Ahri’yi tercih eden oyuncuların görünmez muhafız özelliğini de etkin şekilde kullandıkları görülmektedir. Ayrıca Ahri’nin karşısında zayıf olduğu rakipler diğerlerine nazaran biraz daha azdır. Bu da oyuncunun karşısında zayıf olduğu rakiplerin az olmasına yani oyuncunun daha güçlü olduğuna işaret etmektedir.

Ahri Counterları

  1. Orianna: Ahri’nin Orianna karşısında etkinliği zayıf olmasına rağmen ortalama seviyelerdedir. Orianna karşısında koridor kazanma oranı %39,23 seviyesinde hesaplanmıştır. Aynı şampiyon karşısında maç kazanma oranı ise %24,62 olarak hesaplanmıştır. Görüldüğü üzere Ahri’nin karşısında en zayıf olduğu şampiyon Orianna’dır.
  2. Yasuo: Ahri’nin Yasuo karşısında koridor kazanma oranı %47,7 gibi bir seviyede olup neredeyse yarıya yakındır. Bu aslında Ahri’nin ne kadar kaliteli bir şampiyon olduğunu da kanıtlar niteliktedir. Aynı şekilde Yasuo karşısındaki maç kazanma oranı da %44,67 olarak bilinmektedir.
  3. Irelia: Ahri’nin Irelia karşısındaki koridor kazanma oranı %49,74’dur. Bu oran maç kazanma olarak incelendiğinde ise biraz daha düşmekte ve %37,5 seviyesine gelmektedir.

Görüldüğü üzere Ahri Counterları oldukça azdır ve iyi analiz edildiğinde karşısında zayıf olduğu rakipleri kolayca akılda kalmaktadır. O yüzden bu 3 şampiyonu ve oranları bilen kişinin Ahri’nin karşısında zayıf olduğu şampiyonları bu bağlamda seçmesi ve maç yapması faydalı olacaktır.