DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:02

Akali Rün S13 – Akali Rün Build

Akali Rün S13 – Akali Rün Build

Karakterlerin gotik yapısı, yenilenebilir özellikleri ve sağlam kurgusuyla akıllara gelen Lol, ülkemizin en çok tercih edilen bilgisayar oyunlarından bir tanesidir. Bu oyunun böylesine popüler olmasının sebepleri elbette ki fazladır. Ancak bu sebeplerin başında karakterlerin çokluğu ve oyuncuya alternatif özellikler sunması gelmektedir. Çünkü oyuncular bir süre sonra aynı karakterlerden ve özelliklerden sıkılmakta bunun yerine farklı oyunlara yönelmeyi tercih etmektedir. Ancak Lol’de charların sürekli geliştirilebilmesi ve karakterlerin özelliklerinin asla tahmin edilememesi oyunu bu anlamda bir adım öne çıkartmaktadır. Bizler de bu yazımızda Lol’ün sevilen karakterlerinden Akali hakkında kısa bir inceleme gerçekleştireceğiz. İlk olarak şampiyon ile ilgili kısa bir bilgilendirme yapacağız ve daha sonrasında Akali Rün S13 – Akali Rün Build konusuna değineceğiz.

Akali

Akali bir duman bombası atarak kısa süreliğine de olsa hareket hızı kazanmaktadır. Ayrıca perdenin içindeyken şampiyonumuz görünmez olmakta ve rakiplerin yetenekleri veya saldırılarıyla hedef alınamaz hale gelmektedir. Saldırmak veya yetenek kullanmak Akali'yi kısa süreliğine açığa çıkarsa da Lol’de bu şampiyon oldukça sık tercih edilmektedir.

Akali Rün

  1. Akali isabet bazında incelendiğinde pratik zeka, son direniş ve yenilmez özellikleriyle öne çıktığını görüyoruz. Özellikle yenilmez özelliğinde karakterin skilleri 5 saniyeliğine Akali’ye 2 yenilmez yükü kazandırarak yük başına değişken kuvvet kazanılması sağlamaktadır.
  2. Efsane sıvışma özelliği de Akali için öne çıkan ve sevilen bir skilldir.
  3. Akali, Azim bazında incelendiğinde ikinci şans özelliğinde bir şampiyondan hasar aldığında 10 saniye içinde can miktarı yenilenmektedir.
  4. Ayrıca Akali için aşırı büyüme ve gözü kara özellikleri oyuncuların sevdiği ve bu şampiyon için öne çıkan özelliklerdendir.

Görüldüğü üzere Akali Rünleri oldukça fazla ve etkilidir. Oyuncular maçlara çıkmadan önce bu ürünleri incelemekte ve kararlarını bu doğrultuda vermektedir. Siz de makalemizde incelemesini yapmış olduğumuz Akali ürünlerini kolayca inceleyebilir ve maçların daha keyifli geçmesini sağlayabilirsiniz. Unutmayın maça çıkmadan önce bazı şampiyonları incelemeniz ve onun counterları  ile rünlerini hesaplamanız size karşılaşmalarda fayda sağlayacaktır. Akali rünleri de incelendiğinde birçok farklı özelliklerden oluşmakta olduğu görülmektedir.