DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:36

Akshan CT S13 - Akshan Counterları S13

Akshan CT S13 - Akshan Counterları S13

LoL dünyanın ve Türkiye'nin en çok oynanan oyunlarından biridir. Bu oyunun içinde kullanabileceğiniz çeşitli herolar vardır ve bunlara karşı bazı herolar daha fazla etki bırakır. Biz de bu yazıda size Akshan'a karşı hangi heroları almanız gerektiğini yazacağız. Akshan CT S13 - Akshan Counterları S13 bilinmesi fayda sağlayacak bir konudur.

Akshan

  • Akshan ile rakibe vurursanız arkasından bir daha vuruyor ama 2. vuruş daha az etkili oluyor. Yani daha az hasar bırakıyor rakipte. Hemen arkasından 3. kez vurduğunuzda da kalkan kazanabiliyorsunuz. Ancak 4. vuruşu yapmamanızı tavsiye ederiz, çünkü yapmadığınızda Akshan hareket hızı kazanıyor.
  • Akshan"ın en önemli etkilerinden biri de bumerang fırlatmasıdır. Rakibiniz çalılıkların arasındaysa fırlattığınızda rakibinizi açığa çıkarabiliyorsunuz.
  • Kısa bir süreliğine Akshan'la görünmez hale gelebiliyorsunuz. Duvarın dibinden giderseniz de sürekli görünmez olabilirsiniz.
  • Akshan'ın en sevilen özelliklerinden biri de duvara kanca atarak ordan oraya sallanabilmesi. Yani örümcek adam gibi diyebiliriz. Ayrıca ordan oraya sallanıp uçarken ateş edebilir.

Akshan Counterları

  1. İrelia
  2. Azir
  3. Zed

İrelia: Akshan'ın en zorlandığı şampiyondur. Yeteneğini rakibe isabet ettirdiği zaman yük şeklinde extra saldırı hızı kazanabilen bir çardır. Maximum yüke sahipse eğer, isabet ettirdiğinde yine extra hasar verebilme özelliği tanınmış. En belirgin özelliği ise uçarbıçak kullanması. İki bıçağı aynı anda dönerek gidem bıçaklar atar. Ancak birçok sayıda bıçak da gönderebilme özelliği vardır. Akshan karşısında İrelia varsa koridoru %34,79 ihtimalle kazanabilir.

Azir: Azir kumdan bir asker çağırır. Azir'in yerine rakibe ve hedefe bu asker saldırır. Bu saldırı da rakiplerde büyü hasarı bırakır. Azir'in saldırıları yerine geçer ve askerin görüş açısındaki hedefe yapılır. Azirin bir süreliğine kalkana bürünebilme özelliği vardır. Rakibi olan şampiyonla çarpıştığında ise yeni bir asker yaratır ve hareketini bitirir. Akshan bu rakibe karşı koridoru %38,46 oranında kazanabilir.

Zed: Canı düşük olan rakibe karşı normal saldırı yapar ve extra büyü hasarı bırakır. Rakibe shuriken fırlatma yeteneği en belirgin yeteneğidir. Hedef alınamaz bir hale bürünür ve rakibe saldırır ve rakibini işaretliyor. İşaret 3 saniye sonra tetiklenir. Rakibin aldığı hasarın bir kısmı tekrarlanır.

Akshan Counterları size Akshan'a karşı avantaj sağlayacaktır.