DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:39:05

Cod Mobile mi PUGB mi?

Cod Mobile mi PUGB mi?

Call of Duty 2019 yılında piyasaya sürülmüş bir nişangâh oyunudur. Kurguyu seven yapımcılar oyunda tarihte kanlı çatışmalara sahne olmuş birçok savaşı canlandıracak enstantelere yer vermişlerdir. Şöyle ki I. Dünya Savaşı’nı anlatan bir oyunda II. Dünya Savaşı’nda kullanılmış bir silah ya da el bombası göremezsiniz. Bunun nedeni kurgunun da sağlam olması yani belirli kriterler gözetilerek yapılmasından kaynaklanmaktadır. Ya da 1991 Körfez Savaşı’nda gerçekten kullanılmayan bir silah oyunun içerisinde kullanılamamaktadır. Bir oyunda gerçeklik her şeydir ve aslına bakılırsa Call of Duty Mobile bu sınavı oldukça başarılı bir şekilde vermeyi başarmıştır. Peki PUBG? Bildiğimiz üzere PUBG, 2019 yılında yani COD Mobile’den bir yıl önce piyasaya sürülmüş Çin Kore ortak yapımı bir oyundur. Oyunda COD Mobile’e göre çeşitli farklılıklar bulunmaktadır. Şimdi 2 oyun karşılaştırması yapalım ve editörlerimiz bu konuda fikirleri neler buna bir göz atalım. Konuya giriş yapmadan önce her oyuncunun farklı düşüncesi olabileceğini ve buna saygı duymamız gerektiğini de hatırlatalım

Call of Duty Mobile mi Yoksa PUBG mi?

  1. İlk olarak COD mobile 2019 PUBG Mobile ise 2018 yılında piyasaya sürülmüştür.
  2. Call Of Duty; Fransa merkezli PUBG ise Çin- Kore ortak yapımı bir oyundur.
  3. Call of Duty de gerçekçi olaylar anlatılmakta PUBG’de ise biraz daha kurgusal işler yürütülmektedir.
  4. Her 2 oyunun da farklı olması Call of Duty’de silahlar daha çok gerçekçi PUBG’de ise oyuncuların hoşuna gidecek (tava gibi) silahlar vardır.
  5. Call of Duty de oyuncuların aldığı görsel haz PUBG’e göre çok daha fazla olacaktır. Çünkü Call of Duty yapımcısı Fransız şirket bu işi uzun zamandır yaptığından dolayı biraz daha tecrübeli eller vasıtasıyla işlemler yürütülmektedir.
  6. Koreli şirket ise yeni teknolojinin evrimleşmesine ayak uydurarak oyunu kurgu + gerçeklik bağlamında mükemmel bir pamuk ipliğinde bırakmayı başarmıştır.

Görebildiğimiz üzere Call of Duty Mobile mi Yoksa PUBG mi? Sorusu aslında cevaplanması basit bir soru değildir. Ancak biz hangi soruyu seçerdik cevabı ilk olarak Call of Duty olarak öne çıkmaktadır. Bunun tartışılabilir sebepleri olsa da her oyuncu farklı düşünceye sahip olabilmektedir.