DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:41:15

Cyberpunk 2077 Hataları

Uzun bir zamandır üzerinde çalışılan ve piyasaya sürülmesi sürekli ertelenen Cyberpunk 2077 oyunu piyasaya sürüldü. Oyuncuların bir çoğunun severek oynadığı oyun geçtiğimiz günlerde bir hata ile gündeme geldi. Twitter uygulaması üzerinden yayınlanan hata diğer hataları da beraberinde getirdi. Oyunun geliştiricileri tarafından yapılan bu hatalar ise sosyal medyada gündem oldu. Cyberpunk 2077 hataları oyuncuların dikkatlerini üzerine çekecek cinsten.

Çevredeki Tüm NPC'lerin Silahlanması

Oyunu oynayan oyuncuların yayınlanana bir videoda dikkatlerini çeken hata yere düşen NPC'lerin satılarak zengin olunduğu yönündeydi. Bu hatayı sadece bir kaç kullanıcının değil neredeyse oyuncuların çoğunun fark etmiş olması sosyal medyada dikkatleri çekti. NPC'lerin kaçarken yere düşürdükleri silahlar yerden alınarak satılabilir. Bu da oyuncuların oyun içinde zengin olmanın yolunu buldukları anlamına geliyor.

Tasarım Hatası

Cyberpunk 2077 oyunundaki bir diğer hata da oyun içerisindeki karakterlerin +18 sayılabilecek kıyafetleri. Oyuncuların Twitter uygulaması üzerinden yayınladıkları görseller oyun içerisinde tasarım hatası olduğu yönünde eleştirildi. Bu konuda geliştiricilerden herhangi bir açıklama gelmemesinin yanı sıra, kıyafetleri +18 kıyafetler olduğu da gözlerden kaçmadı. Evrenin kendisine özgü bir tasarım değilse hata olduğu oldukça açık.

Atatürk Hatası

Cyberpunk 2077 oyunundaki bir hata da Türkçe çeviriden dolayı tepki alınmasına yol açtı. Mustafa Kemal Atatürk'ün "İstikbal göklerdedir." sözünün çeviri hatası sonucu firmaya Türk oyunculardan tepki yağdı. Oyunun Türkçe çevirisini yapan 23 Studios firması, Atatürk'ün sözünü çevrirken oldukça büyük bir hata yaptı. Oyuncuların dikkatlerinden kaçmayan bu hata sonucunda firmadan özür açıklaması geldi. Çevirinin çıktığı kısımda Atatürk'ün göğe baktığı fotoğrafa oldukça benzer bir fotoğraf kullanılması da dikkatlerden kaçmadı.

İşleyiş Hataları

NeoGAF, Reddit ve çeşitli sosyal medya platformlarının kullanıcılarından gelen hata raporlamalarından bir tanesi de oyundaki işleyiş hataları oldu. Ortadan kaybolan silahlar ve giysiler, ana karakterin sesinin bazı sahnelerde değişmesi göze çarpan hatalardan bir kaç tanesi oldu. İşleyiş hatalarından kurtulmanın tek yolu oyunu kapatıp tekrar açmak. Ancak daha sonrasında tekrardan bu hata ile karşılaşılabilir. Uzun yıllardır beklenen oyun, yapılan bu hatalar karşısında bir yama paketi yayınladı.

DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER
DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER