DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:41:13

Cyberpunk 2077 Neden Kaldırıldı?

İlk çıkış tarihi 16 Nisan 2020 olarak belirlendikten sonra çıkış tarihi; 17 Eylül 2020, 19 Kasım 2020'ye ve sonra son kez ertelenerek 10 Aralık 2020 tarihine kadar sarktı. Çıkış yaptığında bekleyenleri tarafından inanılmaz konuşulmuştu. Fakat geçtiğimiz günlerde Sony tarafından alınan karar doğrultusunda cyberpunk 2077 PS Store kataloğundan kaldırıldı. Yapılan açıklamalar içerisinde net bir tarih belirtilmemekle birlikte "ikinci bir duyuruya kadar" PS Store'da olmayacağı ve kullanıcıların erişemeyeceği bilgisi bulunuyor. Aslına bakılırsa oyun kullanıcıların erişimine sunulduğu ilk andan itibaren birçok ekran hataları, donmalar ve takılmalar yaşatarak hayal kırıklığına uğrattı. Daha önceki dönemde hiçbir koşulda iade kabul etmeyen PlayStation konu üzerine çok tepki alınca özür mahiyetinde kullanıcıların bu oyunu iade edebileceklerini dahi açıkladı.

Peki Konu Üzerine Sony Tarafından Bir Açıklama Yapıldı Mı?

PlayStation 4 kullanıcıları, oyunu cihazlarının kaldırmadığını defalarca dile getirdiği için Sony tarafından da gerekli incelemeler yapılıp konuya istinaden iade kabul edebilecekleri açıklaması yapıldı.

Oyun Kurucu Firma Bu Konuda Hangi Bilgileri Paylaştı?

CD Projekt Red firması, Twitter üzerinden "PlayStation ile yaptığımız görüşmelerin ardından, oyun üzerinden alınan hatalar nedeniyle dijital satışlarını bir süre durdurma kararı aldık. Fiziksel ortam veya çevrimiçi mağazalardan satın almaya devam edebilirsiniz. Tüm sürümler geliştirme amaçlı güncellemelerine devam edecektir. Güncelleme beklemek istemeyen kullanıcılar https://www.playstation.com/cyberpunk-2077-refunds sitesinden ücret iadelerini temin edebilirler. PlayStation'a geri dönebilmek için gayet sıkı bir çalışma içerisindeyiz." açıklamasını yaptı. Üretici firma daha öncesindeki dönemde de Witcher 3 adlı oyunu kullanıcıların erişimine sunduktan sonra da çeşitli benzer hatalar almış ve tekrar dijital ortamlardan erişimi çekmişti. Ardından yeni güncelleme ve düzenlemelerle son halini kullanıcılarla daha iyi bir şekilde buluşturmuştu. Witcher 3 oyununun deneyiminden çok memnun kalındığı ve oyun büyük ilgi gördüğü için, aynı oyuncu grubu Cyberpunk 2077 oyunundan da oldukça yüksek beklentiler içerisindeydi. Aynı hatalarla karşılaşıldığı için oyuncular şimdi de aynı düzenlemelerin güvenilirliğiyle bekleme içerisinde.

CD Projekt Red Hisselerinde Ciddi Düşüşler Yaşandı

Cyberpunk 2077 daha erişime açılmadan öncesinde de sürekli olarak çıkış tarihi ertelendiği ve çıkışından sonrasında da sürekli olarak hata verdiği tespit edildiği için firma hisselerinde gözle görülür bir şekilde azalmalar yaşandı.

DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER
DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER