DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:24

Irelia CT S13 - Irelia Counterları

Irelia CT S13 - Irelia Counterları

Oldukça geniş bir hayran kitlesine sahip olan LOL, sağlam ekran grafikleri ve uzun uzadıya oynanabilen haritaları ile akıllara gelmektedir. Oyunu oldukça uzun zamandır oynayan ve char kasan gamer sayısı bir hayli fazladır. Bu oyuncuların bazıları oyunu tamamen keyif amaçlı oynarken bazıları da ciddi anlamda gelir elde etmektedir. Oyunun gelir elde etmeye de olanak vermesi şampiyonların özellikli olarak incelenmesine ve üzerinde durulmasına neden olmaktadır. Biz de bu yazımızda oyunda önem verilen karakter incelemesi yapacağız. Irelia CT S13 - Irelia Counterları oyuncuların merak ettiği ve üzerinde durduğu konulardandır. Bu listelemede Irelia’nın hangi şampiyonlar karşısında zayıf olduğundan bahsedeceğiz.

Irelia

Irelia’nın sevilen özelliklerinden ilki Ionia azmi olarak bilinen ve isabet halinde ekstra hasar veren skillidir. Bunun yanında uçarbıçak ile gerçekleşen saldırı esnasında hedef işaretliyse ve katledilirse bekleme süresi sıfırlanmaktadır. Direniş dansı skilli ile yoğunlaşma esnasında alınan fiziksel hasar azalmaktadır.

Irelia Counterları

  1. Gankplank: Irelia, Gankplank karşısında %36,39 seviyesinde bir koridor kazanma oranına sahiptir. Bu şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise %42,18 olarak hesaplanmıştır.
  2. Qiyana: Irelia’nın Qiyana’ya karşı koridor kazanma oranı %40,1 iken maç kazanma oranının %55,2 seviyesinde olduğu görülmüştür. Maç kazanma oranı daha yüksek olsa da Irelia, bu şampiyon karşısında bir hayli zayıftır.
  3. Akshan: Irelia’nın Akshan karşısında %43,80 ile koridor kazandığını söyleyebiliriz. Bu çok düşük bir oran olmasa da Irelia gibi bir şampiyon için oldukça düşüktür. Irelia’nın bu şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise %49,17’dir.
  4. Yasuo: Irelia’nın Yasuo karşısındaki koridor kazanma oranı %46,09 seviyesinde iken bu oran maç kazanma olarak incelendiğinde %45,36 seviyesine geldiği görülmüştür.
  5. Viktor: Irelia’nın Viktor karşısındaki koridor kazanma oranı %47 iken maç kazanma oranı %51,03 seviyesindedir.
  6. Ryze: Irelia, Ryze karşısında %47,88 seviyesinde bir koridor kazanma oranına sahiptir. Bu şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise %48,99’dur.
  7. Anivia: Irelia’nın Anivia karşısında koridor kazanma oranı %48,88 iken maç kazanma oranı %68,49’dur.

Yukarıdaki listede Irelia Counterları sıralanmıştır. Bu listeyi kontrol ederek Irelia’nın hangi şampiyonlar karşısında zayıf olduğunu öğrenebilirsiniz.