DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:21

Karma CT S13 - Karma Counterları S13

Karma CT S13 - Karma Counterları S13

LoL’ün sevilen karakterlerinden biri olan Karma’nın sevilen birçok özelliği bulunmaktadır. Özellikle bazı şampiyonlara karşı oldukça güçlü olan Karma bazıları karşısında ise çaresiz kalmaktadır. Karma CT S13 - Karma Counterları S13 konusu sizlere bu şampiyonun hangi karakterler karşısında zayıf kaldığını gösterecektir.

Karma

Karma’nın hasar veren özellikleri Mantra’nın bekleme süresini azalmaktadır. Ayrıca İçindeki Alev özelliği sayesinde yıkıcı gücünü arttırmakta ve kısa süre sonra tekrar beklenmedik bir hasar daha vermektedir. Bunun yanında Mantra avantajını güçlendirdiği ve kendini iyileştirdiği Değişmez Karar özelliği de oyuncular tarafından oldukça sevilmektedir.

Karma Counterları

  1. Xerath: Karma’nın Xerath karşısındaki koridor kazanma oranı %29,3 gibi oldukça düşük bir seviyededir. Aynı şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise buna nazaran biraz daha yüksek olup %60,93 seviyesindedir.
  2. Zyra: Karma’nın Zyra karşısındaki koridor kazanma oranı %31,64 iken maç kazanma oranı %44,42 seviyesindedir. Her 2 oranın da düşük olması şampiyonumuzun Zyra karşısında bir hayli zayıf kaldığını gözler önüne sermektedir.
  3. Brand: Karma’nın Brand karşısındaki koridor kazanma oranı %39,34 seviyesindedir. Aynı şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise %48,07 olarak hesaplanmıştır. Brand karşısında Karma’nın her 2 oranının da %50 altında kaldığı görülmektedir.
  4. Janna: Karma, Janna karşısında %40,78 seviyesinde bir koridor kazanma oranına sahiptir. Bu şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise koridora nazaran biraz daha düşük seviyelerde seyretmekte olup %33,98 olarak hesaplanmıştır.
  5. Senna: Karma’nın Senna’ya karşı %41,72 seviyesinde bir koridor kazanma oranına sahip olduğunu biliyoruz. Aynı şekilde bu şampiyona karşı hesaplanmış olan maç kazanma oranı ise %48,11’dir.
  6. Swain: Karma’nın Swain karşısında %42,85 seviyesinde bir koridor kazanma oranına sahip olduğu bilinmektedir. Ayrıca Swain karşısındaki maç kazanma oranı da aynı ihtimalde olup tam ve net olarak %41,09’dur.
  7. Lux: Karma, Lux karşısında %44,24 seviyesinde bir koridor kazanma oranı %46,37 seviyesinde bir maç kazanma oranına sahiptir.

Maça çıkmadan önce Karma Counterlarını incelemeniz sizlere hangi şampiyonu seçebileceğiniz konusunda fikir vermektedir. Karma’nın karşısında zayıf olduğu şampiyon sayısı ise toplamda 7’dir.