DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:20

Leblanc CT S13 - Leblanc Counterları S13

Leblanc CT S13 - Leblanc Counterları S13

Birbirinden farklı özelliklere sahip birçok şampiyonu bünyesinde barındıran Lol, günden güne hayran kitlesini arttırmaktadır. Oyuncuların sık tercih ettiği Leblanc ise bazı şampiyonlar karşısında oldukça zayıf kalmaktadır. Biz de bu yazımızda küçük bir analiz yaparak Leblanc CT S13 - Leblanc Counterları S13 konusunda size bilgi vereceğiz.

Leblanc

Lol’de Leblanc karakterinin Ayna Görüntüsü adlı özelliği şampiyonumuzun canı %40’ın altına düştüğü zaman bir ayna görüntüsü oluşturarak 8 saniye boyunca kendini korumaktadır. Şer Mührü özelliğinde karakterimiz mühür yansıtarak hedefi 3,5 saniye boyunca işaretlemektedir.

Leblanc Counterları

  1. Malzahar: Leblanc’ın Malhazar karşısındaki koridor kazanma oranı %20,93 iken maç kazanma oranı %35,61 olarak hesaplanmıştır. Her 2 oranın da oldukça düşük olması sebebiyle Leblanc’ın Malzahar karşısında zayıf olduğunu söylemek yanlış bir tabir olmayacaktır.
  2. Cassiopeia: Leblanc’ın bu şampiyon karşısında %26,28 oranında bir koridor kazanma ihtimaline sahip olduğunu görüyoruz. Oldukça düşük olan bu orana bir de %13,78 seviyesinde maç kazanma ihtimali eklendiğinde Cassiopeia’nın Leblanc karşısında oldukça güçlü olduğunu söyleyebiliriz.
  3. Anivia: Leblanc’ın Anivia karşısındaki koridor kazanma oranı %30,47 ‘dir. Aynı şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise %36,91 olarak hesaplanmıştır.
  4. Vex: Leblanc’ın Vex karşısında %33,57 oranında koridor kazandığı bilinmektedir. Bu şampiyon karşısında Leblanc’ın maç kazanma oranı ise %49,4’dür.
  5. Zoe: Leblanc’ın Zoe karşısındaki koridor kazanma oranı %34,82 seviyesinde gerçekleşmektedir. Aynı şampiyon karşısında hali hazırda hesaplanmış maç kazanma oranı ise koridora nazaran oldukça yüksek olup %75 seviyesindedir. Ancak biri yüksek biri düşük bu 2 oran Leblanc’ın Zoe karşısında zayıf kalmasına neden olmaktadır.
  6. Ahri: Leblanc’ın Ahri karşısındaki koridor kazanma oranı %34,99’dur. Bu şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise %45,82 seviyesinde gerçekleşmektedir.
  7. Syndra: Leblanc’ın Syndra karşısındaki koridor kazanma oranı %40,02 iken maç kazanma oranı %54,01 olarak hesaplanmış durumdadır. Şampiyonumuz, Syndra karşısında da ortalama değerlere sahip olup karşısında zayıf kalmaktadır.

Yukarıdaki 7 adet Leblanc Counterları bu şampiyonun hangi karakterler karşısında zayıf kaldığına işaret etmektedir. Yani bu listede var olan şampiyonlar Leblanc’a karşı oldukça güçlüdür.