DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:30

Leona CT S13 - Leona Counterları S13

Leona CT S13 - Leona Counterları S13

LoL, ülkemizde en sevilen oyunların başında geliyor. Oyunda char kasan ve karakterlerin çoğu özelliğine hakim olan kişi sayısı bir hayli fazladır. Bu da onları oyunda daha çok etkili hale getirmekte ve Lol’ü daha iyi oynamalarına olanak vermektedir. Biz de bu yazımızda en sevilen karakterlerden biri olan Leona’yı inceleyerek karşısında hangi karakter daha güçlü hangisi daha zayıf konusundan bahsedeceğiz. Leona CT - Orianna Counterları S13 genel olarak forumlarda bolca incelenen ve kişilerin dikkat ettiği noktalardan biridir.

Leona

Leona, sık tercih edilen şampiyonlardan biridir. Güneş ışığı tüketerek fazladan büyü hasarı vermesi oldukça önemlidir. 1,5 saniyeliğine düşmanı günışığı etkisine maruz bırakması sevilen bir özelliğidir.

Leona Counterları

  1. Shaco: Leona’nın karşısında en zayıf olduğu şampiyon belki de Shaco’dur. Bu şampiyon karşısında maç kazanma oranı %61 seviyelerindedir.
  2. Janna: Leona bu şampiyon karşısında %58’lik bir kazanma şansına sahip olmaktadır. Bu oran diğer şampiyonlara nazaran karşısında zayıf oldukları içerisinde yüksek kabul edilebilir.
  3. Poppy: Leona Poppy karşısında %57’lik bir maç kazanma oranına sahiptir. Bu oranda Shaco’da olduğu seviyelerdedir.
  4. Blitzcrank: Leona’nın bu şampiyon karşısında maç kazanma oranı %57’dir. Bu oranda %50’nin üstünde seyreden ve Leona’nın karşısında zayıf olduğu karakterlerdendir.
  5. Renata Glasc: Bu şampiyon karşısında Leona’nın maç kazanma oranı %54 olarak hesaplanmıştır.
  6. Senna: Leona, Senna karşısında %55 oranında bir maç kazanma cauntuna sahiptir.
  7. Taric: Leona bu şampiyon karşısında %56’lik bir maç kazanma oranına sahiptir.
  8. Bard: %56’lik bir maç kazanma oranı ise Bard adlı şampiyon karşısında hesaplanmış durumdadır.
  9. Zilean: Leona’nın bu şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı %56’dir. Bu oran Leona’nın karşısında zayıf olduğu şampiyonlar arasında öne çıkmaktadır
  10. Soraka: Leona’nın Soraka karşısında maç kazanma oranı %56’dir. Yani Soraka – Leona eşleşmesinde Soraka’nın kazanma şansı daha yüksektir.

Leona görüldüğü üzere bazı şampiyonlar karşısında zayıftır. Ancak bu çok çok düşük oranlara işaret etmemektedir. Yani karşısında zayıf olmasına rağmen bir şampiyon karşısında %30 seviyelerine düşmemesi Leona Counterlarının hangileri olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.