DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:39:02

Lol Adc Ne Demek

Lol Adc Ne Demek

Lol oyunu Riot Games’in en sevilen oyunlarından biri olarak akıllara gelmektedir. Oyuna olan ilgi ve alaka bunu kanıtlayan en büyük kriterdir. Oyun 2009 yılından beri sürekli olarak oynanmakta ve yerine bir sürü yeni oyunlar çıksa da kemik kadrosu tarafından asla terk edilmemektedir. Bazı oyuncular oyuna emek verdikleri için bırakmak istememekte bazıları ise popülerliğini duyduklarından yeni bir oyuncu olarak katılım sağlamayı tercih etmektedir. Oyuncular LOL hakkında forumlarda tartışma konuları açmakta ve ileri gelen belli başlı konuları tartışmaktadır. Son zamanlarda forumların en sık tartışılan konusu ise Lol Adc Ne Demek başlığıdır. Biz de bu yazımızda sizlere sıklıkla merak edilen ADC kavramının ne demek olduğunu açıklayarak hakkında gerekli bilgiler vereceğiz.

LOL ADC Ne Anlama Geliyor

  1. LOL bilindiği üzere League of Legends oyununun kısa adıdır.
  2. Oyundaki ADC kavramı da İngilizce bir terim olan Attack Damage Carry’nin kısa adıdır.
  3. Bu terimin Türkçe anlamı ise Saldırı Gücü Taşıyıcısı’dır.
  4. Takımınızda yüksek miktarda fiziksel hasar verme rolünü üstlenen oyundu ADC player olarak adlandırılmaktadır.
  5. Alt koridorda oynayan ADC karakterler genelde uzaktan vurabilen ve verdikleri hasarın oldukça yüksek olduğu profiller olarak karşımıza çıkmaktadır.
  6. Yanlarındaki destek karakteri sayesinde alt koridorda etkili olmak suretiyle rakibi etkisiz hale getirmeyi amaçlamaktadırlar.

LOL oyununda farklı ADC karakterleri bulunmaktadır. Özellikle Jhin, Miss Fortune ve Draven oyuncuların en sevdikleri arasında yer almaktadır. Özellikle elinde baltası ile düşmana korku salan Draven ADC karakterler arasında en korkulanıdır. Bunun yanında en etkili karakterler arasında başı çeken Kai’Sa da Saldırı Gücü Taşıyıcısı en iyi karakterlerden biri olarak akıllara gelmektedir. LOL ADC Ne Anlama Geliyor sorusu görüldüğü üzere oldukça basit bir anlama gelse de oyun için de oldukça faydalı olabilmektedir. Bu karakterler arasında bazıları erken oyunda etkili olurken bazıları ise oyun sonunda oldukça etkili olmaktadır. Bu yazımızda sizlere en çok merak edilen ADC karakterler hakkında bilgi verdik. Siz de bu karakterlerle oynamak isterseniz yukarıda adı geçenlerden birini seçerek işe koyulabilirsiniz.