DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:39:02

Lol Alt Tab Sorunu

Lol Alt Tab Sorunu

League of Legends nam-ı diğer LOL, 2009 yılında piyasaya sürülen bir video oyunudur. MOBA türü bir strateji oyunu olan ve ülkemizde oldukça geniş bir hayran kitlesine sahip olan LOL’un yapımcı da tıpkı Valorant gibi Riot Games olarak öne çıkmaktadır. Riot Games görüldüğü üzere oldukça kaliteli oyunların altında imzası olan bir yapım ekibidir. Her oyunda problem olduğu gibi League of Legends’de de bazı sorun ve hatalar meydana gelebilmektedir. Bu sorunlar bazen bilgisayar yani donanımsal bazen ise oyunun yapımından kaynaklı iyileştirme hataları olabilmektedir. Oyunun kendi içerisinde olan güncelleştirme ve iyileştirmeler hal hazırda Riot Games tarafından düzeltilmektedir. Ancak bazı sorunlar bilgisayar sürümü ile ilgili olabilmektedir. Bu sorunlardan biri de Lol Alt Tab Sorunudur. Bu problem aslında çözümü çok basit olsa da bazı durumlarda can sıkıcı olabilmektedir.

Lol Alt Tab Sorunu Kesin Çözüm

  1. İlk olarak alt tab tuşları ekranda uygulamalar arası geçiş yapmaktadır.
  2. Örneğin ana ekranda LOL + Google Chrome açık olsun.
  3. Alt + Tab tuşlarına basıldığı anda bazı durumlarda sistem uygulamalar arası geçiş yapmamaktadır.
  4. Burada yapmanız gereken işlem ekran kartınızın güncel olup olmadığını kontrol etmektir.
  5. Ekran kartınız güncel ise ve problem devam ediyorsa bunun için ilgili driver ı silerek tekrar yükleme yapmanız gerekmektedir.
  6. Ekran kartını güncelleme işleminden sonra ya da silip tekrar yüklemeniz akabinde sorun ortadan kalkacaktır.

Görüldüğü üzere League of Legends oyununda donanımsal bazı hatalar meydana gelebiliyor. Bu hatalar forumlarda kendine cevap buluyor. Bizimde yukarıda açıkladığımız adımlar Lol Alt Tab Sorunu Kesin Çözümünü içermektedir. Aynı şekilde hiçbir işlem yapmadan Alt + Tab tuşlarına basılı tutarak fareyle ekran üzerine bakarak da deneme işlemi yapabilirsiniz. Bazı durumlarda bu işlem işe yaramakta ve ekran kartı silerek tekrar yükleme yapmak gerekmemektedir. Eğer Alt + Tab işe yaramazsa bu geçişi klavyenizde bulunan sol alt tuşunun solunda yer alan Windows yani pencere tuşuyla da gerçekleştirebilirsiniz. Bu tuş geçiş yapmasa da geçiş yapılacak ekranı sizler için açmaktadır.