DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:40:28

Lol Hesabım Çalındı Nasıl Geri Alabilirim?

Lol Hesabım Çalındı Nasıl Geri Alabilirim?

Lol oyuncularının en büyük korkularından ilki hesaplarının askıya alınması ise ikinci de bu hesabın çalınmasıdır. Oyun için oluşturulan hesaplar ve bağlanan mailler her ne kadar güvenilir olsa da bazı durumlarda maalesef bu hesaplar kötü niyetli kişiler tarafından çalınabilmektedir. Bu tabi kimsenin başına gelmesini istemediğimiz bir durumdur ancak makalemizin devamında bu durumla karşılaşanların alabilecekleri aksiyonlardan bahsedeceğiz. Burada hesabı geri almak için önemli 2 yöntem bulunmaktadır. Lol hesabı geri nasıl alınır?

  1. Hesabın bağlı olduğu mail adresini kurtarmaya çalışmak:

Burada hesabı çalan kötü niyetli kişi muhtemelen bunu mail hesabınız üzerinden gerçekleştirmiştir. Gmail, Hotmail, yahoo, mynet ya da farklı bir hesap ne olursa olsun yapmanız gerekenler aynıdır. Burada ilgili mail hesabınıza yedek bir mail adresi tanımladıysanız ona şifre sıfırlama linki göndererek mail adresinizi kurtarabilirsiniz. E-posta adresini geri almayı başarabilirseniz sonrasında Lol şifremi unuttum diyerek oyun şifrenizi sıfırlayabilir ve hesabınızı geri alabilirsiniz.

  1. Oyunun geliştiricisi olan Riot Games’e ticket açmak

Yukarıda bahsettiğimiz yöntemin geçerliliğini yitirdiği durumlarda tavsiye edilebilecek diğer yöntemde budur. Bu yöntemde direkt olarak Lol hesabım çalındı butonuna tıklayarak Riot Games’e talep oluşturabilirsiniz. Burada Riot yetkilileri size hesapla ilgili birçok soru soracaklardır. Burada dikkat edilmesi gereken husus ise lol hesabınız ilk yöntemle yani e posta ile çalındıysa ticket açarken başka bir mail adresi girmenizdir. Yani ticket’a kesinlikle çalınan mail adresini girmeyiniz. Burada içinde bulunduğunuz durumu belirtir bir metin oluşturarak hangi saat ve hangi günde bunu fark ettiğinizi destek ekibine açık bir şekilde iletmeniz gerekmektedir.

Bu iki yöntemden ilkini kullanarak çalınan Lol hesabı geri almak biraz daha kolaydır. Burada sizlere tavsiyemiz lol hesabına ait olan mail adresinizi telefon ile korumaya almanızdır. Yani biri mail adresinizi ele geçirmek istediğinde telefonunuza bilgilendirme mesajı gelecektir. Ya da çalınan hesabı telefon numaranız üzerinden tekrar geri alabilmeniz mümkün olacaktır. Ancak mail adresinde telefon doğrulama yapmamanız kötü niyetli kişiyi önce sizin mail adresinize sonra da maalesef Lol hesabınıza ulaştıracaktır.