DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:40:37

Lol Yama Notları

League of Legends(LOL), Riot Games tarafından piyasaya sürülmüş MOBA tarzında bir oyundur. LOL ilk çıkışında dönemin en popüler oyunlarından Dota 2 ile yarışmış ve Dota 2'nin başarısını geçmeyi başarmıştır. Çevrimiçi bir şekilde 5 farklı rolün bulunduğu, 5'li takımlar halinde oynadığınız strateji oyunu mevcut olarak da dünyada en çok oynanan oyunlardan biridir.

Lol Yama Nedir?

League of Legends içinde 100'den fazla oyun karakteri bulundurmaktadır. Ve strateji oyunun gerçekliğinden dolayı karakterlerin mevcut güçleri, yetenekleri aralıklarla değiştirilmektedir. Buna META denir. İşte META'daki bu değişiklikler oyuna yüklenen bir yama ile yapılmaktadırlar. Oyuncular gelen yamayı indirdikten sonra lol yama notları sayfasına girerek oyunda nelerin değiştiğini görebilirler. Oyun bu şekilde sürekli güncel kalıp oyuncuların yeni stratejiler yapmasına odaklanmaktadır.

Lol Yama Notları 11.18

Geçen ay bugünlerde gelen 11.18 yamasıyla oyunun en büyük etkinliği olan Dünya Şampiyonası için büyük bir yama geldi. Riot Games'in dünyanın en iyi takımlarıyla düzenlediği Dünya Şampiyonası için özel değişiklikler vardı. Bu değişiklikler her sene şampiyona yaklaştığı zaman yapılmaktadır. Örneği bu yamada, Fizz, Qiyana, Lillia, Rumble, Talon karakterleri düzenlenirken; Ashe, Camille, Jayce, Kalista, Renekton ve Thresh karakterleri zayıflatıldı. Bu yamada güçlendirilen karakterler ise Draven, Gangplank, Jinx, Karma, Morgana, Signed, Soraka, Taliyah, Zed ve Zoe oldu.

Lol Yama Notları 11.19

Dünya Şampiyonası'nın yaklaşmasıyla yakın tarihte gelen diğer bir yama da 11.19 yaması oldu. Bu yamada, Kennen, Ryze, Sona, Soraka, Varus karakterleri zayıflatıldı. Aatrox, Akali, Fizz, Galio, Gragas, Poppy, Qiyana, Renekton, Sion ve Sylas ise çeşitli güçlendirmeler alarak daha iyi bir hale getirildi.

Lol Yama Notları 11.20

En yakın tarihte gelen lol yama notları 11.20 ise Taliyah, Amumu, Singed, Jarvan IV, Irelia ve Shen zayıflatılırken; Darius, Elise, Hecarim, Udry ise güçlendirildi.