DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:17

Olaf CT S13 - Olaf Counterları S13

Olaf CT S13 - Olaf Counterları S13

Türkiye’de en çok oynanan oyunların başında hiç kuşkusuz LOL gelmektedir. Oyunun haritalarından şampiyonlarına ve onların en önemli özelliklerine kadar birçok bilgi forumlarda tartışmalara konu olmaktadır. Özellikle sevilen karakterler daha fazla tartışılmakta ve hangi şampiyonlar karşısında zayıf olduğu bahse konu olmaktadır. Biz de bu yazımızda Olaf CT S13 - Olaf Counterları S13 konusundan bahsederek Olaf’ın hangi şampiyonlara karşı zayıf kaldığından bahsedeceğiz.

Olaf

Olaf, Başıbozuk Hiddeti ile düşmana korku salmaktadır. Eksik canına bağlı olarak saldırı hızı ve can çalma hızı kazanmaktadır. Ayrıca Balta Fırlat özelliği ile fırlattığı balta, yolda biçtiği rakiplerine hasar vermekte ve düşmanların zırhını delerek onların hareket hızlarını azaltmaktadır.

Olaf Counterları

  1. Sett: Olaf’ın Sett karşısında %27,81 seviyesinde bir koridor kazanma oranına sahip olduğu bilinmektedir. Aynı şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise %38,12’dir.
  2. Camille: Olaf’ın Camille karşısındaki koridor kazama oranı oldukça düşük olup bu seviye %28,08’dir. Şampiyonumuz Camille karşısında %56,16 oranıyla maç kazanmaktadır. Her 2 oran dikkate alındığında Olaf’ın Camille karşısında zayıf kaldığı rahatlıkla söylenebilmektedir.
  3. Volibear: Olaf, Volibear’a karşı %29,66 seviyesinde bir koridor kazanma oranına sahiptir. Aynı şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise %45,34 olarak kayıtlara geçmiş durumdadır.
  4. Rumble: Olaf, Rumble karşısında %35,84 ile koridor kazanmaktadır. Bu oran maç kazanma olarak incelendiğinde ise ihtimalin %68,79’e yükseldiği görülmektedir.
  5. Darius: Olaf’ın Darius’a karşı %39,77 seviyesinde bir koridor kazanma oranına sahip olduğunu görüyoruz. Aynı şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise %58,42 seviyesindedir.
  6. Trundle: Olaf’ın Trundle karşısındaki koridor kazanma oranı %41,29 iken maç kazanma oranının %20,46 olduğu görülmektedir.
  7. Lillia: Olaf, Lillia karşısında %41,42 seviyesinde bir koridor kazanma oranına sahiptir. Aynı şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise %34,3 seviyesindedir. Her 2 oran dikkate alındığında Olaf’ın Lillia karşısında oldukça zayıf kaldığı görülmektedir.

Görüldüğü üzere Olaf’ın karşısında zayıf olduğu karakterler bir hayli fazladır. Siz de listede matematiksel olarak açıklanmış oranları dikkate alarak Olaf Counterları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.