DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:16

Poppy CT S13 - Poppy Counterları S13

Poppy CT S13 - Poppy Counterları S13

Poppy, Lol’de sevilen karakterlerden biri olarak öne çıkmaktadır. Ülkemizde oldukça fazla oynana ve karakterlerinin isimler ve özellikleri ezbere bilinen LOL, deyim yerindeyse bu alanda bir çığır açmıştır. Biz de şimdi sizlere Poppy CT S13 - Poppy Counterları S13 konusu hakkında bilgi vererek Poppy’nin hangi şampiyonlar karşısında zayıf kaldığından bahsedeceğiz. Bu sayede maçlara çıkmadan önce Puppy’nin hangi şampiyon karşısında ne oranda maç ve koridor kazandığını öğrenebilirsiniz.

Poppy

Poppy’nin Demir Elçi özelliği fırlatmış olduğu kalkanın hedeften sektiği ve şampiyonumuzun kalkanı yerden alarak geçici bir koruma kazandığı skilldir. Bunun yanında Sağlam Duruş özelliğiyle Poppy, pasif olarak zırh ve büyü direnci kazanmaktadır.

Poppy Counterları

  1. Udry: Poppy’nin Udry karşısındaki koridor kazanma oranı oldukça düşük bir seviye olup %21,82 ihtimalinde gerçekleşmektedir. Aynı şampiyon karşısında Poppy’nin maç kazanma oranı ise biraz daha yüksektir ve bu seviye %49,7 olarak kayıtlara geçmiştir.
  2. Amumu: Poppy’nin Amumu karşısında %26,93 seviyesinde koridor kazanma oranı ve %43,46 seviyesinde maç kazanma oranına sahip olduğunu biliyoruz.
  3. Diana: Poppy’nin Diana karşısındaki koridor kazanma oranı %27,45 iken maç kazanma oranı %31,46’dir.
  4. Master Yi: Poppy’nin Master Yi karşısındaki koridor kazanma oranı %33,61 seviyesindedir. Oldukça düşük olan bu ihtimal maç kazanma oranının %45,24 olmasıyla biraz yükselse de gene bile Poppy’nin Master Yi karşısında zayıf kalmasının önüne geçememektedir.
  5. Graves: Poppy’nin Graves karşısındaki koridor kazanma oranı %36,19’dur. Aynı şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı da %37,35 olarak hesaplanmıştır. Bu 2 oranın da düşük olması Poppy’nin Graves karşısındaki mücadelelerinde etkisiz kalmasına sebep olmaktadır.
  6. Kayn: Poppy’nin Kayn karşısında koridor kazanma oranı %36,88, maç kazanma oranı ise %42,36’dır.
  7. Evelynn: Poppy’nin Evelynn karşısındaki koridor kazanma oranı %37,65 iken maç kazanma oranının %67,45 seviyesinde olduğunu biliyoruz.

Görüldüğü üzere Poppy Counterları dikkatle incelendiğinde şampiyonumuzun hangi şampiyonlar karşısında zayıf kaldığı şeffaf bir biçimde analiz edilebilmektedir. Bu yazımızın konusu Popyy’nin hangi şampiyonlara karşı koymakta zorlandığı ve hangi oranda koridor ya da maç kazandığıydı.