DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:40:43

Pubg Mobile Bir Haftada 2.3 Milyon Hesabı Banladı

Çoklu oyunculu bir hayatta kalma nişancı tarzı oyun olan Pubg Mobile, tüm dünyada birçok oyun sever tarafından etkin bir şekilde oynanıyor. Bu oyunda başarıya ulaşılması için rakiplere göre her zaman en iyi stratejilerle hareket edilmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra rekabette öne çıkmaya yardımcı olacak çeşitli oyun içi ekipmanlardan da yararlanılması önem arz ediyor. Bu unsurlar kapsamında hareket eden oyun severler Pubg Mobile oyununda hedefledikleri şekilde çok iyi başarılar elde edebiliyorlar. Ancak rakiplerine karşı bir direnç göstermek için bazı oyun severlerin başvurduğu yollardan biri ise hile oluyor.

Birçok oyunda olduğu gibi Pubg Mobile oyununda da haksız da olsa çeşitli hileler kullanılabiliyor. Ancak bunun yapılması halinde oyuncuların hesapları bir şekilde banlanma riski altına girmiş oluyor. Son dönemlerde yapılan bazı incelemeler yalnızca hileyle oyun oynayan birçok oyuncunun olduğu gerçeğini ortaya çıkardı. Bu durumu takiben bir hafta içerisinde yaklaşık 2,3 milyon rakamına kadar Pubg oyuncusunun hesabı kapatıldı.

Anti-cheat Yazılımıyla Hile Tespitleri

Pubg Mobile oyununda birtakım yazılımlarla kolayca hangi oyuncuların hileye başvurduklarını öğrenebilmek mümkün oluyor. Tencent oyun firması, yapımcısı olduğu Pubg Mobile oyunu kapsamında bu yönde bir araştırma içerisine girdi. Bu araştırma neticesinde hile kullandığı tespit edilen tam 2,3 milyon oyuncunun hesabına ban atılması işlemini gerçekleştirdi. Oyun severler bu durumu Pubg Mobile resmi Twitter hesabı üzerinden öğrenebildiler.

Hesapların Banlanma Sebepleri

Pubg Mobile oyununda duruma göre farklı türden hileler etkin bir şekilde kullanılabiliyor. Twitter üzerinde banlanma işlemine konu olan birtakım hilelerden de bahsedildi.

• Alan hasarı değiştirme hilesi,

• Karakter modellerini değiştirme hileleri,

• Hız hilesi,

• X-Ray ışını hilesi,

Genel olarak yapılan incelemelerde birçok oyun severin bu hileler yoluyla Pubg Mobil oyununda hileye başvurdukları gözlendi.

Hileye Başvuran Oyuncular ve Seviyeleri

Pubg Mobile oyununda farklı seviyelerden birçok oyuncunun bu hileleri kullandığı tespit edildi. Bronz kademesindeki oyuncuların dahi bu hilelerden destek alarak oyunda üstünlük elde etmeye çalıştıkları belirlendi. Bronz %29, gümüş %8, altın %10 ve elmas %16 oranlarıyla hile yapan oyuncuların seviyelerine yönelik bir liste hazırlandı.