DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:40:42

Pubg Mobile, Hindistan Yasağı

Tüm dünyada sevilen ve oldukça ilgi gören çoklu oyunculu bir multiplayer oyunu olan Pubg Mobile, kendisine özgü yapısıyla oyun severlere apayrı bir deneyim yaşatabiliyor. Oyunun sürükleyici bir macera ve aksiyona sahip olmasından dolayı oyun severler bu oyunla hoşça vakit geçirebiliyorlar. Ancak bazı ülkelerden gelen oyun yasakları birçok oyun severin bu oyuna giriş yapmasını engelleyebiliyor. Çünkü bu yasaklar yüzünden oyun severler oynamak istedikleri Pubg Mobile oyununa sorunsuz erişim sağlamakta bir zorluk yaşayabiliyorlar. Pubg Mobile oyununu oynayan sayısının fazla olduğu Hindistan’da bu yönde bir yasak haberinin geldiği oyunculara duyurulmuştu. Çünkü Hindistan Çin ile ilişkisi olan hemen her türde uygulamaya erişimi durdurma kararı almıştı. Pubg Mobil oyunu da bu sebepten yasaklanmıştı. Her ne kadar bu yaptırım ülkede sıkça kullanılan farklı türden uygulamalar üzerine uygulanmış olsa da Pubg Mobile oyunu da buna dahil edilmişti. 33 milyonluk Hindistanlı Pubg Mobil oyuncusu bu karardan oldukça fazla şekilde etkilendi.

Hindistan’da Yasaklanan Oyun ve Uygulamalar

Çok fazla sayıda bilgisayar oyuncusunun yer aldığı Hindistan’da alınan resmi ve yasal bir kararla belirlenen birtakım oyunlara yasak getirilmişti. Bazı uygulamalar ve Pubg Mobil oyunun yanı sıra daha farklı türden birçok oyun da bu listede yer alıyor.

• Game of Sultans oyunu,

• WeChat Reading uygulaması,

• FaceU kamera uygulaması,

• InNote uygulaması,

• AppLock ve Voov Meeting uygulamaları, Hindistan hükümeti bu uygulamalardan yararlanan birçok vatandaşı olmasına rağmen bunların kullanımlarını resmi bir kararla yasaklamıştı.

Tencent Firmasının Oyuncu Kaybı

Hindistan’ın almış olduğu bu karar oyun severler kadar Pubg Mobile oyununun yapımcısı olan Tencent firmasını da oldukça olumsuz bir yönde etkiliyor. Çünkü bu firma 33 milyonluk Hindistanlı aktif oyuncusunu artık kaybetmiş gibi görünüyor.

Hindistan’dan Yapılan Açıklama

Sevilen Pubg Mobile oyununu yasaklamasıyla tüm dikkatleri üzerine çeken Hindistan hükümeti yetkilileri, buna gerekçe olarak oyunun bazı zararlı içerikler barındırdığını öne sürüyor. Bu tür oyunların ülkelerin egemenlik misyonu, güvenliği ve kamu bütünlüğü prensiplerine zarar verecek etmenlere sahip olduğuna vurgu yapıyor.