DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:41:00

PUBG Mobile, Hindistan Yasağını Kaldırmaya Çalışıyor

Dünyanın en çok oynanan Battle Royale oyunu olarak bilinen PUBG Mobile, Krafton Inc. firması tarafından dünyanın her ülkesine sunuluyor. PUBG Mobile oyununun bazı hükümetler tarafından yasaklanması ise, ülkede yaşayan oyuncuların rahatsız olduğu durumlardan biri. Hindistan'da yasaklanan oyunlardan biri olan PUBG Mobile'ın yaratıcılarının hükümetle iletişim halinde olduğu söyleniyor. Krafton firması için oldukça büyük bir pazar anlamına gelen Hindistan için çalışmalarına hız kesmeden devam etmesi, olumlu sonuçlanması halinde yeni oyununun ülkede yayınlanabileceği anlamına geliyor.

PUBG Mobile'ın Hindistan Çabası

PUBG Mobile yaratıcılarının Hindistan'da büyük bir faaliyetle yasakları kaldırması için çabalıyor olması, ülkede yaşayan oyuncuları da memnun eden bir gelişme. Hindistan'da oldukça popüler olan oyun şirket için büyük bir pazar anlamına geliyor. Bu nedenle Krafton Inc. Firmasının üst düzey yetkilileri Hindistan yasağını kaldırmaya çalışıyor ve bunun için yoğun bir çaba sarf ediliyor.

PUBG Mobile: New State Hindistan'da Yayınlanacak Mı?

Geçtiğimiz günlerde yeni oyunu PUBG Mobile: New State'i yayınlayan şirket Hindistan'daki birçok oyuncudan ülkede yayınlanması için istek almış durumda. Klasik PUBG Mobile ile aynı fütüristik özelliklere sahip olan yeni oyun, temeline baktığınız zaman klasik oyunla aynı mekaniklere de sahip. Bu nedenle eskiye dönüş teması birçok oyuncunun ilgisini çekiyor. Oyunun erken kayıt sistemine Hindistan, Çin ve Vietnam haricindeki tüm ülke vatandaşları büyük bir ilgi gösterdi. Bu üç ülkede oyun yasaklı olduğu için erken kayıt sistemi de oyunu oynamak da mümkün olmuyor.

PUBG Mobile Geri Dönecek Mi?

PUBG Mobile oyununun Hindistan ülkesine geri dönüp dönmeyeceği hakkında şuan net bir durum yok. PUBG Corp. Tarafından ön kayıt sürecine dahil edilmeyen Hindistan hakkında da bir açıklama yapılmıyor. Şirket tarafından ön kayıt sürecinin başlatılmayacağı yönünde düzenlenen bir rapor geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Sportskeeda tarafından ortaya koyulan rapora göre, PUBG Mobile: New State'in Hindistan'da yer almasının yanı sıra oyunun klasik versiyonunun geri döndürülmesi şirketin gündeminde. Yapılan görüşmeler sonrası sonucun ne olacağı hem ülke vatandaşları hem de oyun dünyası tarafından merakla bekleniyor.