DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:40:59

PUBG, PlayStation 5 ve Xbox Series X'ye Ne Zaman Çıkacak?

Dünya üzerinde son yılların en popüler oyunlarından biri haline gelen PUBG, düzenlenen turnuvaları ile adından söz ettirmeye devam ediyor. PUBG'nin ortaya çıkış döneminden itibaren büyük bir ilgi ile karşılaması ve milyonlarca oyuncunun ilgi odağı haline gelmesi, oyun için her gün yeni soruların ortaya çıkmasına neden oluyor. 2017 senesinde yayınlandığından beri bugüne kadar büyük bir sükse yaparak ilerleyen PUBG Playstation 5 ve Xbox Series X ile ilgili bilinmezliğini ortadan kaldırdı.

PUBG Hangi Cihazları Destekliyor?

Battle Royale oyunları arasında en popüler oyun olarak bilinen PUBG oyunu, ilk olarak bilgisayarlar için üretilmişti. Ancak büyük bir kitleye ulaşan ve her oyun platformu için taleplerin gelmesi ile beraber mobil versiyonunu da çıkaran PUBG, mobil cihazlarda oynanabilir hale gelmeye başladı. Daha sonrasında oyunculardan Playstation 5 ve Xbox Series X'ye ne zaman çıkacak? Soruları gelmeye başladı ve bu sorunun yanıtı da belli oldu.

PUBG Corp. Playstation 5 ve Xbox Series X Çıkış Tarihini Açıkladı

PUBG oyununun üretici firması olan PUBG Corp. tarafından Playstation 5 ve Xbox Series X hakkında açıklama yapıldı. Oyunun yeni nesil oyun konsolları ile tam uyumlu hale gelmesi için uzun süredir çalıştıklarını söyleyen şirket yetkilileri, bu platformlar için oyunun çıkış tarihini de duyurdu. Yapılan açıklamalar doğrultusunda PUBG oyunu, yeni nesil oyun konsollarında önce Xbox Series X ve Xbox Seris S bünyesinde çıkarılacak. 10 Kasım itibari ile bu platformlarda oyuncular ile buluşacak olan PUBG, Playstation 5'te ise 19 Kasım tarihinde hazır hale gelecek.

PUBG Playstation 5 ve Xbox Series X'te Hangi Donanımları Destekleyecek?

Yeni nesil oyun konsolları hemen her oyunda 120 fps'ye kadar destek sunuyor. Ancak bu durum maalesef PUBG için geçerli değil. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda eski nesil için üretilmiş konsollardan yararlanılacağı duyuruldu. Bu da PUBG oyununun Playstation 5 ve Xbox Series X platformlarında 60 fps'ye kadar destek göstereceği anlamına geliyor. Hali hazırda cihazlarda hesabı olan oyuncular sahip olunan kozmetikler ve oyun verileri ile yeni nesil oyun konsollarında PUBG oyununu oynayabilecekler.