DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:13

Sett CT S13 - Sett Counterları S13

Sett CT S13 - Sett Counterları S13

Ülkemizde oldukça geniş bir hayran kitlesine sahip olan LOL oldukça farklı ve sıra dışı bir rol yapma oyundur. Oyunun şampiyonları da oldukça farklı özellikleri bünyesinde barındırmakta ve birbirleriyle heyecan dolu mücadelelere girmektedir. Bu yazımızda biz de kanlı mücadelelere sahne olan Sett’ten bahsederek onun hangi şampiyonlar karşısında zayıf olduğundan bahsedeceğiz. Gelin birlikte Sett CT S13 - Sett Counterları S13 konusu üzerinde ufak bir analiz yapalım ve bu şampiyonun diğer şampiyonlar karşısındaki zayıf koridor kazanma ve maç kazanma oranlarına bakalım.

Sett

Sett’in en sevilen özelliği Dövüşçü İnadı’dır. Bu skill kullanıldığında kahramanımız normal saldırılarını gerçekleştiren bir sol bir de sağıyla vurmaktadır. Sağ yumruğu diğerine göre biraz daha güçlü olan Sett, eksik canına bağlı olarak fazladan can yenilenmesi kazanmaktadır. Karakterin Yapıştır özelliğinde ise Sett rakip şampiyonlara doğru hareket ederken hareket artışı kazanmaktadır.

Sett Counterları

  1. Kled: Sett’in Kled karşısındaki koridor kazanma oranı %25,66 seviyesindedir. Ayrıca Sett bu şampiyon karşısında %42,57 oranında bir maç kazanma ihtimaline de sahiptir. Görüldüğü üzere her 2 oran da oldukça düşüktür.
  2. Poppy: Sett’in Poppy karşısında %32,63 ihtimalinde bir koridor kazanmaya sahip olduğu görülmektedir. Aynı şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise koridordan daha da düşük bir seviyede seyretmekte olup bu oran %24,91’dir.
  3. Sejuani: Sett’in bu şampiyona karşı koridorları %44,54 ile kazandığı gözlemlenmiştir. Aynı şampiyona karşı Sett’in maç kazanma oranı ise %41,98 seviyesindedir.
  4. Darius: Sett, Darius’a karşı %44,55 oranında koridor kazanmaktadır. Aynı oranı maç kazanma bazında incelediğimizde çok ciddi bir artış görülmemekte ve oranın %51,25 olduğu saptanmaktadır.
  5. Gragas: Sett’in Gragas karşısındaki koridor kazanma oranı %47,22 iken maç kazanma oranı %75,99’dur.
  6. Vayne: Sett, Vayne karşısında %47,95 seviyesinde bir koridor kazanma oranına sahiptir. Sett’in maç kazanma oranı ise %47,17’dir.
  7. Tryndamere: Sett’in bu şampiyona karşı koridor kazanması %48,43 iken maç kazanması %44,6’dır.

Bu yazımızda sizlere Sett Counterları konusundan bahsederek Sett’in hangi şampiyonlar karşısında zayıf kaldığını açıkladık.