DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:56

Steam Aile Paylaşımı Nasıl Yapılır?

 Steam Aile Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Steam bilindiği üzere internet üzerinden oyunların satın alınabildiği ve bilgisayarlara yüklenebildiği bir sistemdir. Geleneksel olarak cd satın alma ya da oyun satın alma işlemi bir nevi Steam ile değişik bir forma bürünmüştür denebilir. Çünkü oyunlar bu plaftormda tamamen orijinaldir ve hiçbir yasal hak ihlali söz konusu değildir. Steam online olarak oyun oynayan neredeyse her oyunu desteklemektedir. Hal böyle olunca Steam destek ekibi de sürekli olarak farklı geliştirmeler yapmakta ve oyuncuların beğenisine sunmaktadır. Steam’de yapılan ve oldukça sevilen yeniliklerden bir diğeri de aile paylaşımıdır. Peki, Steam Aile Paylaşımı Nasıl Yapılır? Zorlukları ya da zararları nelerdir? Bu yazımızda sizlere Steam aile paylaşımıyla ilgili bilgiler vererek bu sistemin nasıl yapılabileceğini adım adım aktaracağız.

Steam’de Aile Paylaşımı Nasıl Açılır?

  1. Steam’de aile paylaşımı yaptığınızda siz tarafından eklenen üyeler ve aile üyelerinin kütüphanenizi görebildiğini ve erişebildiğini unutmayın
  2. Bunun için ilk olarak Steam hesabına giriş yapın
  3. Sonrasında Ayarlar sekmesine tıklayın
  4. Buradan Hesap kısmına giriş yapın
  5. Ayrıca Steam Guard hesabınızda aktif olup olmadığını kontrol ederek işleme devam edin
  6. Steam ayarlar panelinde aile sekmesini seçin ve buradan “bu bilgisayara kütüphane paylaşımı için yetki ver” seçeneğini işaretleyin.
  7. Paylaşmak istediğiniz hesabın yanındaki kutucuğu işaretleyin
  8. Sonrasında kaydet diyerek çıkış yaptığınızda ayarlar kaydedilmiş olacaktır.

Steam’de aile paylaşımını açmak görüldüğü üzere oldukça kolaydır. Ancak bu işlemi yaptıktan sonra izin verdiğiniz kişilerin kütüphanenize istediği gibi erişebileceklerini de unutmamanızı öneriyoruz. Eğer bu işlemi geri almak isterseniz tekrardan aynı şekilde verdiğiniz aile paylaşımını kaldırmak ya da tek olarak belirtmiş olduğunuz kullanıcı için paylaşımı kaldırma işlemi de yapabilmeniz mümkündür. Steam’de Aile Paylaşımı Nasıl Açılır? Sorusu görüldüğü üzere oldukça kolay adımlardan oluşmaktadır. Bu işlem ve sonrasında oyunların kütüphanede aynı şekilde gözükeceğini ya da yetki vermediğiniz bir kişinin oyunlarınızı silemeyeceğini de tekrardan hatırlatmak isteriz. Sizlere önerimiz ise tamamen yetki vermemek sadece oyunları açıp kapayabilme ve oynayabilme yetkisini aktif etmenizdir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER