DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:40:17

Valorant Ayarlar Sunucuya Kaydedilemedi

Valorant Ayarlar Sunucuya Kaydedilemedi

Valorant oyunu son günlerde oldukça popüler hale gelmiştir. Oyunun online olarak oynanabilmesi ve takım halinde hareket edilmesi gibi özellikleri tercih edilmesinin başlıca nedenlerindendir. Takım halinde hareket etmek oldukça önemli olduğu için oyuncular birbirlerine ile forumlarda ya da oyun içinde tanışmakta ve birbirlerine arkadaşlık isteği göndermektedirler. Bunun yanında pro oyuncular kendileri gibi oynamak isteyen kişilere taktikler vermekte ya da ayarlarını onların erişimine açmaktadır. Kullanıcıların en çok korktuğu hatalardan biri ise Valorant Ayarlar Sunucuya Kaydedilemedi hatasıdır. Çünkü bu hata alındığında ayarlar kaydedilmeden çıkış yapılmış olabilir. Bu da oyuncunun belli başlı ayarlarının sıfırlanması anlamına gelmektedir.

Valorant Ayarlar Sunucuya Kaydedilemedi Hatası

Sunucu ayarlarının kaydedilmemesi hatası alınması elbetteki istenmeyen bir durumdur. Ancak neyseki çözümü vardır. Öncelikle hatanın kaynağı tespit edilmeli ve bir daha tekrar etmesi engellenmelidir. Yoksa hata her oyundan çıkışta aynı şekilde tekerrür ederse oyuncu ciddi kayıplara uğrayabilmektedir.

  1. İlk sebep internet bağlantısının yavaşlığı ya da oyun sırasında kopması olabilir. Siz oyunu oynarken herhangi bir sıkıntı yok ancak çıkış esnasında ayarlar kaydedilmiyorsa oyun belirli aralıklarla internetten kopuyor olabilir. Çözüm modemi bir iğne yardımı ile resetlemek ve 15 dk dinlendirdikten sonra açmaktır.
  2. Oyunda sunucular ile ilgili bazı dosyalar bozulmuş ya da hasar görmüş olabilir. Örneğin sizin bilgisayarda belgeler içerisinde gereksiz diye sildiğiniz bir dosya Valorant oyununda belirli problemler baş göstermesine neden olabilmektedir. Bunun için bilmediğiniz dosyaları silmekten mümkün olduğunca kaçınmanız tavsiye edilmektedir.
  3. Bu adımların ikisi oldukça önemlidir. Genellikle sorun internet hızının yavaş olması ya da sunucunun yavaşlığından kaynaklanmaktadır. O yüzden Riot Vanguard ‘ı kapatıp bilgisayarı yeniden başlatmak da faydalı olabilecektir. Yukarıda saymış olduğumuz işlemler valorant sunucu ayarları ile ilgili problemi çözecek ve bir daha sunucu da herhangi bir kopma olmasına engel olacaktır.
  4. Buna rağmen kopmalar devam ederse ve valorant ayarlar sunucuya kaydedilemedi hatası alınırsa oyuna VPN değiştirip girmek de faydalı olabilmektedir. VPN için hızlı bir sunucu seçilmesi oyuncuların oyunda problem yaşamasını engelleyecektir.