DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:05

Valorant Bas Konuş Nasıl Yapılır?

Valorant Bas Konuş Nasıl Yapılır?

Valorant, hepimizin bildiği üzere takım oyununa dayalı bir FPS oyunudur. Oyunda bireysel yetenekler her ne kadar oldukça önemli olsa da asıl önemli olan takım halinde güzel bir maç çıkarabilmek ve düşmanı alt etmektir. Öyle ki düşmanı alt etmekten ziyade bireyselliğe kaçanlar sonunda genelde kaybeden tarafta olurlar. Ancak kendini bireysele adamadan gerektiği kadar bireysel ve bolca takım oyunu sergileyenler bu oyunda gerçekten başarıya ulaşacak olanlardır. Bu yazımızın konusu da takım oyununda oldukça başarılı olan ekipler için olmazsa olmaz bir ayrıntı olan Valorant Bas Konuş Nasıl Yapılır? Konusudur. Çünkü bas konuş takımın oyun içinde koordineli şekilde hareket edebilmesini ve maçlarda beklenen performansı sergileyebilmesini sağlamaktadır. Bu yüzden yazımızın devamında takım oyunu için oldukça önemli olan bas konuş aktif etmenin yöntemlerinden bahsedeceğiz.

Valorant Bas Konuş Nasıl Aktif Edilir?

  1. İlk olarak bas konuş özelliğinin takım oyunlarının vazgeçilmezi olduğunu belirtelim
  2. İlk adım olarak Valorant'ı açalım ve ardından Ayarlar'a bölümüne girelim
  3. Alt kısımda yer alan Kontroller sekmesine tıklayalım.
  4. Burada yer alan İletişim bölümüne tıklayarak açılmasını bekleyelim.
  5. Sesli Sohbet başlığının altında Grup Sesli Sohbet Bas Konuş Tuşu ve Takım Sesli Sohbeti Bas Konuş Tuşu seçenekleri yer almaktadır.
  6. Burada her 2 özellik için de tuş ataması yapabilirsiniz.
  7. Tuş ataması yaptığınızda maçlarda o tuşa bastığınızda bas konuş aktif olacaktır.
  8. Ancak oyunu kendi ayarıyla da kullanabilirsiniz
  9. Bunun için Çıkış Cihazını ve Giriş Cihazını ”Varsayılan Sistem Cihazı” şeklinde ayarlamak gerekmektedir.
  10. Gelen Ses ve Mikrofon Ses düzeyini ayarını da en az %50 olarak ayarlamak yeterli olacaktır.

Bu yazımızda sizlere Valorant Bas Konuş Nasıl Aktif Edilir? Konusu hakkında önemli bilgiler verdik. Bas konuş yukarıda da bahsettiğimiz üzere takım oyunu oynamayı seven kişiler için oldukça gerekli bir özelliktir. Bu genellikle pro oyuncuların bolca kullandıkları ayrıntılardan biridir. Siz de kendinizi geliştirmek ve takımınız ile güzel başarılara imza atmak istiyorsanız bas konuş özelliğini mutlaka aktif olarak kullanmayı öğrenmelisiniz.