DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:40:32

Valorant Crosshair

Son yılların en çok oynanan FPS oyunlarından biri olan Valorant ülkemizde de büyük bir hayran kitlesi edinmiş durumda. Valorant ile ilgili en çok merak edilen sorulardan biri Valorant Crosshair ayarlarının nasıl yapılacağı şeklindedir. İnternet üzerinde bununla ilgili çeşitli sitelerde bilgiler yer alsa da en doğru bilgiyi bu yazıda bulacağınıza inanıyoruz.

En İyi Valorant Crosshair Nasıl Oluşturulur?

Valorant oyununu oynarken daha kolay oynamak ve keyfi artırmak için Crosshair ayarlarının yapılması gerekmektedir. Ancak ilk olarak Crosshair kelimesinin anlamına bilmek gerekir. Nişangâh, oyun ekranının tam ortasında yer alan ve FPS oyunlarında el - göz koordinasyonunu sağlamak amacıyla kullanılan en önemli öğelerden biridir. Uygun bir nişangâh oluşturmanın farklı yolları mevcuttur. Hedef alırken standart artı (+) biçminde nişangâhların kullanılması, acemi oyuncuların tercih ettiği nokta (•) şeklindeki nişangâhlara nazaran daha iyi neticeler verebilir. Öte yandan net bir görünüm elde etmek için farklı haritalarda farklı renk seçimleri yapılması gerekir.

Crosshair Ayarlarının Anlamı Nedir?

Crosshair ayarlarına girdiğiniz zaman çeşitli seçenekler çıkacaktır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:
  • Merkez Nokta: Bu seçeneği açmak için nişangâhın ortasına bir nokta ekler ve diğer bütün ayarlar kapatılırsa nişan almak amacıyla ekranın ortasında sadece bir nokta yer alır.
  • Hareket Hatası: Oyun esnasında hareket edildiği zaman nişangâhın büyümesini sağlar. Çok kullanışlı bir ayar sayılmaz ve genelde kapatılması tavsiye edilir.
  • Ateşleme Hatası: Oyun esnasında ateş edildiğinde nişangâhın büyümesini destekler. Yine pek kullanışlı bir ayar olmadığından kapatılması tavsiye edilir.
  • Ana Çizgi: Nişangâhın iç çizgisinin çevresini sarar.
  • İç Çizgiler: Nişangâhın iç çizgisini doldurur.
  • Dış Çizgiler: Diğer çizgilerden ayrı olarak ve iç çizgiden daha uzak biçimde ekranda yer alır. Genel olarak tercih edilmez.
Yukarıda anlamları verilen ayarları uygulayarak daha iyi Valorant deneyimi sağlamak mümkündür.