DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:40:18

Valorant Görüntü Ayarları

Valorant Görüntü Ayarları

Piyasaya çıktığı andan itibaren oyuncuların gönlünde taht kurmayı başaran Valorant gün geçtikçe kendini daha da geliştirmektedir. Bunda tabiki oyunun dünyaca ünlü Riot Games şirketi tarafından piyasaya sürülmesinin de katkısı büyüktür. Riot Games oyun hakkında sürekli geliştirmeler yapmakta olup kullanıcılardan gelen istek ve öneriler doğrultusunda oyunu şekillendirmektedir. Bu da oyuna olan güvenin günden güne artmasına ve oyunun daha çok sevilmesine olanak vermektedir. Oyunu pro oynayabilmek için dikkat edilmesi gereken bazı şeyler vardır. Oyunu oynayan oyuncunun yeteneği elbetteki çok önemlidir ancak oyun içi kadar oyun dışındaki değişkenler de ideal olmalıdır. Örneğin fare hassasiyeti, aim geliştirme ve ayarlama, skin ve kostümler bu sayılanlardan her biri oyun dışı unsurlardır. Ancak direkt oyunun içine etki etmektedir. Oyunun görüntü kalitesi de oyun içinde oldukça önemli bir faktördür. Çünkü görüntünün sağlam olması, net olması, ping yapmaması ve geniş ekranda olması oyuncuya maç esnasında büyük fayda sağlamaktadır. Şimdi sizlere oyunda oldukça önemli olan Valorant görüntü ayarlarından bahsedeceğiz.

Valorant  En İyi Görüntü Ayarları

  • Oyunda görüntü ayarlarının istenen kalitede olması oldukça önemlidir
  • Hedef her zaman düşük gecikme yüksek FPS değeridir.
  • Bunun için görüntü modu mutlaka TAM EKRAN olmalıdır.
  • Çözünürlük ayarı 1920×1980 en ideal ayardır.
  • Ekran ayarı ise ideal bir oyunda mutlaka 16:9 olmalıdır. Bu rakibi görüş açınızı etkileyecektir. 16:9 ekranı genişleterek takibi daha hızlı görmenizi sağlayacaktır.
  • Valorant Görüntü ayarlarında eğer varsa düşük gecikme sekmesi mutlaka işaretlenmelidir.

Bu ayarlar oyunu daha iyi oynamanızı sağlayacaktır. Unutmayın ekran ayarları ne kadar iyiyse ve oyuncu ne kadar tecrübeli ise bunun faydası da o kadar yüksek olacaktır. Valorant yüksek FPS değeri elde eden oyuncular rakiplerine göre daha avantajlı duruma geçmektedir. Ya da en azından rakibin de bu ayarlarda oynadığı düşünülürse aynı şartlar altında maç yapmak mümkün olmaktadır. Bu ayarları yapmadan kendinize güvenip nasıl olsa iyiyim diye oyuna girerseniz mutlaka zararını görürsünüz. Oyuna girmeden önce fare hassasiyeti, aim ayarı ve ekran ayarı mutlaka yapılmalı ve oyuna bu işlemlerden sonra girilmelidir.