DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:40:18

Valorant Hassasiyet Ayarları

Valorant Hassasiyet Ayarları

Valorant oynayanların sayısı günden güne artmaktadır. Oyun başlarda CS:GO’ya rakip olarak görülürken şimdilerde onun tahtını devralmış durumdadır. Nişan alma oyunları içerisinde şu anda liderlik koltuğunda bulunan Valorant 2020 yılında Riot Games tarafından piyasaya sürülmüştür. Bu yüzden kullanıcılar herhangi bir problem yaşadıklarına bu problemlerini Riot Destek ekibi ile halletmektedir. Ancak bizim size tavsiyemiz karşılaşılan problemleri genellikle sitemizde yer alan makalelerde çözmeniz son çare olarak Riot Destekle başvurmanızdır. Çünkü sitemizde gerek oyun içi gerekse oyun dışı tüm sorularınızın cevabını bulabilmeniz mümkündür. Kullanıcılar için bugün Valorant Hassasiyet Ayarları konusunu ele alacağız.

Bilindiği üzere oyunu pro oynamak oldukça önemlidir. Bunun için kullanıcılar belli başlı ayarlar yapmalıdır. Oyunu daha iyi oynayabilmek için;

  • Aim ayarlarını geliştirmeli
  • Nişangah ı kendinize göre ayarlamalı
  • Fare hassasiyetini elinize uygun hale getirmelisiniz.

Yukarı sayılan 3 madde oyunu daha iyi oynayabilmek için oldukça önemlidir. Bu maddelerin hepsini harfiyen uygulamak ve sonrasında antrenman yaparak denemek sizler açısından daha faydalı olacaktır. Yani bir arkadaşım bu hassasiyet ile çok iyi oynuyor bende onu yapayım ve direkt maça gireyim doğru bir yaklaşım değildir. Onun için iyi olan valorant fare hassasiyeti sizin için elverişli olmayabilir. Bu yüzden bir arkadaşınız size önerilen ayarları tavsiye etse dahi o ayarın en iyisi olup olmadığına bakmak için maça çıkmadan önce mutlaka atış eğitimi yaparak kendinizi test edin.

Valorant İdeal Fare Hassasiyeti

Her oyuncunun kullandığı fare hassasiyeti farklıdır. Bunu nedenleri ile yukarıda belirtmiştik. Usta olarak tabir edilen pro oyuncular genellikle oyunu 400-800 DPİ aralığında oynamaktadırlar. Valorant DPİ ayarlarını yapmadan önce DPI’nın tanımında bahsetmek bazı oyuncular açısından iyi olacaktır. Bilindiği üzere DPI fare hassasiyetidir ve bu ne kadar düşük olursa oyunda fare imleci o kadar yavaş hareket etmektedir. Bizim ortalama bir Valorant oyuncusuna tavsiye edeceğimiz DPI ayarı ise 800’dür. Bu oyun içinde ne hızlı ne yavaştır. Yani ideal bir hassasiyet oyunu güzel oynamanıza ve oyundan daha fazla keyif almanıza sebep olacaktır.