DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:40:41

Valorant Herkese Açık Mı?

Riot Games adını oyunseverler arasında duymayan olmazken genelde League of Legend adıyla özdeşleşmiş şekilde hatırladıkları da fark edilir. 2020 yılında piyasaya sürdüğü son oyunlardan olan Valorant nişancı olarak oyun oynanması üzerine kurulu bir mantığı sahipti. Oyun kısa süre içinde sayısız oyuncunun ilgisini çekmeyi başarırken aynı zamanda farklı soruların sorulmasına da neden oldu. Herkes açık bir test sunucusunun olmasını isteyen kullanıcılar bu konuyla alakalı Kaliforniya merkezli şirkete bazı sorular yöneltmeye başladı.

Ask Valorant

Web sitesinde oyunla alakalı soruların cevaplandığı Ask Valorant şeklinde bir kısmın aktif edilmesi ile kullanıcılar gelişim ekiplerine istedikleri soruyu sorma şansı yakaladı. Bu kısımda sorulan sorulardan bir tanesi ise herkese açık bir test sunucusu yüklemeyi düşünüp düşünmedikleri yönünde oldu. Ekipten gelen cevap ise olumlu olduğunda kullanıcılar bu konuda sinyallerin verildiği yorumunda bulunarak oldukça heyecanlı çıkarımlar üzerine konuşmaya başladı.

Herkese Açık Olma Zamanı

League of Legends oyununda olduğu gibi herkese açık bir sunucu olmasının farklı avantajları bulunuyor. Bunlar: • Oyuna eklenmesi planlanan yeniliklerin herkesten önce denenmesi mümkün oluyor, • Deneyenleri eksik veya hatalı gördükleri kısımlarla alakalı yorumlarda bulunuyor, • Ücretsiz ve herkese açık şekilde yararlanılması sağlanıyor. Bu durum yeni fikirlerin geliştirilmesine de olanak sağladığından hem oyuncu hem de oyunu geliştirenler açısından oldukça fazla fayda elde edilmesi anlamına geliyor. Şirketten resmi bir açıklama gelmemesine karşılık herkese açık sunucunun 2021 yılı tamamlanmadan kullanıcıların beğenisine sunulacağı konusunda bilgiler dolaşıyor.

Oyun Hatalarının Önüne Geçmek

Uzun zamandır oyun piyasalarında oyunlara eklenecek olan özelliklerin önceden test edilmesi bu yöntem sayesinde daha kolay ve etkili hale geliyor. Valorant da yenileme yapmak istediğinde çevrimiçi olarak kullanıcıların denemelerine izin verdiği sürümle fark edilmeyen teknik hataların bile bulunması konusunda kolaylık elde etmiş oluyor. Sürümün direkt şekilde yüklenmesi ve herkese açık sunucu özelliğinin olmaması büyük sorunların yaşanması gibi senaryoların daha yüksek oranlarda gerçekleşmesi anlamına gelebiliyor. Bundan dolayı 2021 tamamlanmadan oyunun şuan için bulunmayan herkese açık sunucu özelliğinin kullanılır duruma gelmesi bekleniyor.