DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:40:53

Valorant HTRF Ses Özelliği Nedir?

Riot Games, 2.06 yamasıyla oyuncuların uzun bir süredir beklediği HTRF ses özelliğini oyunun içine dahil ediliyor. Valorant topluluğunda bir süredir ısrarla istenilen HTRF teknolojisi ise, oyuncuların uzayda bir noktadan gelen sese tepkisini simüle edecek biçimde tasarlanıyor.

Valorant HTRF Ses Özelliği

Valorant’ın en çok beklenmekte olan özelliği HTRF, 30 Mart’taki 2.06 yama güncellemesiyle oyunlara dâhil edildi. Uzun süredir Valorant hayran kitlesinin pek çoğu Riot Games’ten HTRF ses özelliğini bekliyordu öyle ki hayranlarının bu isteğini dikkate almakta olan geliştirici şirket, oyun içi sesi iyileştirmeye yardımcı olabilmek adına yepyeni bir ayar getirdi. Bu yeni ayarda, oyuncuların ses aktarımlarının işlevini değiştirmesine olanak tanıyacak, bu sayede de kulaklık kullanıcıları için yönlü seslerinin daha dinamik bir sürümünü etkinleştirecek hale gelecek.

HTRF Nedir?

HTRF bir ses kaynağından çıkan sesin insan kulağında nasıl ses alındığının kısa açıklamasıdır ve sesi tüm yönlerden daha doğru şekilde duymanıza olanak tanımakta olan "simüle edilmiş surround ses" sağlamaktadır. Temel şekilde söylemek gerekirse, video oyunlarında, HTRF sesleri, oyuncunun kulaklığını 3 boyutlu ses alanına dönüştürerek, oyuncu sanal gerçeklik kulaklığı kullanıyormuşçasına oyun içerisindeki ses kaynağını bulmasına yardımcı olacaktır. Valorant’ta rakiplerinizin konumlarını rahatça öğrenmenin ve onlara karşı üstünlüğün sağlanabilmesinin en önemli yollarından biri de bu sesleri dinlemektir.

Valorant HTRF Ses Özelliği Nasıl Açılır?

Ses ipuçları, kullanıcıların ve oyuncuların, düşmanlarını harita üzerinde çok daha hassas şekilde bulmalarına olanaklar sağlar. HTRF özelliğini etkinleştirmekte olan oyuncular, 3 boyutlu alandaki ayak sesleri, yetenekler sesi gibi oyun içindeki sesleri kulaklarının yardımı ile çok daha doğru şekilde tanımlayabiliyor. Valorant’taki HTRF özelliği ise, kulaklık kullanıcılarının seslerinin deneyimini iyileştirme adına özel tasarlanmıştır yani hoparlörden ses alıyorsanız bu ayar sizler için pek kullanışlı olmayacaktır.

Valorant HTRF Uygulamaları

Yama, HTRF’yi etkinleştirmek adına;

• Ses ayarlarındaki panelde bulunan bir ses geçişi ekledi.

• HTRF, kulaklığını takan oyuncuların simüle edilmiş olan bir surround ses alanında çalmasını sağladı.

• Şu anda sadece ayak sesleri, yeniden yüklemeler ve Ölüm Maçı tekrardan doğuşları HTRF etkin iken 3B olarak gösterilmesi planlandı.

• Oyuncuların diğer tüm 3D ses işlemlerini kapatmaları bu esnada önerilir.