DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:40:46

Valorant Kaç Kişiyle Oynanır?

Son zamanların oldukça popüler bir oyunu olan, Riot Games’in yapımcılığını üstlendiği Valorant’ı günde 3 milyona yakın oyuncu oynuyor. Bu oyun FPS temelli bir nişancı oyunudur ancak içerisinde hiç beklenmeyen birçok özellik de bulunduruyor. Olağanüstü karakterlerin yer aldığı bu oyunda sizi sadece silahlar beklemiyor olacak.

Valorant Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Bu oyunu minimum ayarlarda, yani 30 FPS ile oynamak istiyorsanız işlemciniz en düşük Intel Core 2 Duo E8400 olmalıdır. Ayrıca Intel HD 4000 grafik kartına ve 4 GB RAM’e de ihtiyacınız olacak. Windows 7 64 bit işletim sistemi de yeterli olacaktır. Ancak önerilen ayarlarda, 60 FPS ile oynamak istiyorsanız ihtiyacınız olan en düşük işlemci modeli Intel i3-4150’dir. Ekran kartı olarak NVIDIA GeForce GT 730 kullanmanız öneriliyor. Bellek olarak 4 GB’a ihtiyacınız olacak olan bu oyun için işletim sisteminizin Windows 7/8/10 64 bit olması yeterli olacaktır. Eğer 144 FPS isteyecek kadar iyi bir oyuncu olduğunuzu düşünüyorsanız işlemci modeliniz Intel Core i5-4460 3,2 GHz olmalıdır. Ekran kartınız ise NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti ve üstü olmak zorunda. RAM olarak 4 GB, işletim sistemi olarak da Windows 7/8/10 64 bit gereklidir. Ancak en önemli ihtiyacınız en az 144 HZ destekleyen bir monitördür. Sistem gereksinimlerini karşılamanıza rağmen bu monitöre sahip değilseniz işe yaramayacaktır.

Valorant Kaç Kişiyle ve Nasıl Oynanır?

Valorant 5 kişiye 5 kişi temelli oynanan bir oyundur ancak bazı oyun modlarında tek kişi olarak oynamak da mümkündür. Bu oyunda normal bir FPS oyununda olduğu gibi silahlar ve zırhlar bulunur. Bu oyunun diğer FPS oyunlarından en büyük farkı özel yeteneklere sahip olan karakterler alabiliyor olmanızdır. Bu karakterlerin toplamda 4 tane yeteneği bulunur ve ilk üçü satın alınırken dördüncüsü ya öldürdüğünüz adam sayısına göre ya da geçirdiğiniz maç sayısına göre artar. Dolduğunda ise kullanabilirsiniz.

Valorant'ta Bulunan Karakterler Kimlerdir?

Valorant FPS temelli bir oyun olsa da temelinde olağanüstü güçler ve teknolojiler de bulunduran bir oyundur. Bu oyunun içerisinde birden fazla karakter bulunur. Bu karakterlerin birkaç tanesinin isimleri ve özellikleri şu şekilde listelenebilir:

• Breach, öncü bir karakterdir ve duvarlardan geçip kör eden bir atış yapabiliyor.

• Brimstone, kontrol uzmanıdır ve hasar veren yangın bombası atar.

• Cypher, gözcü rolünde oynanır. Gizli kamera yerşleştirebilir ve bubi tuzağı kurabilir.

• Jett, öncü rolündedir ve oldukça hızlı bir karakterdir, Sis bulutu da atabilir.

• Sage, gözcü rolündedir ve ulti yeteneği ile ölen bir takım arkadaşını yeniden canlandırabilir.

Valorant'ta birçok karakter bulunmakla beraber önünüze en çok çıkacak karakterler bunlardır.