DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:40:18

Valorant Profesyonel Oyuncu Ayarları

Valorant Profesyonel Oyuncu Ayarları

Çok uzun bir geçmişe sahip olmamasına rağmen Valorant oyunu da tıpkı CS:GO, LOL ve PUGB gibi efsaneler arasına girmeyi başarmıştır. Oyunun bu başarısında hiç şüphesiz Riot Games’in kaliteli bir iş çıkarması ve bu oyunu sürekli olarak geliştirmeyi kendine amaç edinmesidir.

Oyunun ciddi ses getirmesi sonrası birçok CS:GO oyuncusu da ya bu oyuna kaymaya başlamış ya da aynı anda Valorant tecrübesi de yaşamışlardır. Her oyuncu farklı seviyelerde oynamakta ve kendi seviyesine uygun takımlarda maç yapmaktadır. Orta seviye kullanıcıların en büyük isteği ise pro bir takımda maç yapıyor olabilmektir. Ancak pro takımda oynayabilmek ya da pro bir oyuncu olmak kolay değildir. Burada merak etme edilen soru ise Valorant Profesyonel Oyuncu Ayarları nasıldır? Her hangi bir farkı var mıdır? Ya da hangi özellikleri farklı kullanmaktadır gibi sorular olmaktadır.

Valorant Pro Oyuncu Ayarları

  • DPİ ayarı 1400 olmalıdır
  • EDIP ayarı 413 olmalıdır
  • Hassasiyet 0.295 olmalıdır
  • Kapsamlı hassasiyet 1 olmalıdır

 Bu ayarlar Valorantı pro olarak oynayan oyuncuların genel tercihleridir. Bu oyuncularda ekran ile ilgili bilgiler de oldukça önemlidir. Çünkü ekran ve ayarları FPS açısından sorun olabilmektedir. FPS yüksek olursa oyun daha hızlı döner ve oyuncu daha rahat oyun sergiler. Valorant pro oyuncu ayarları için uygulanabilecek ekran ayarları ise şu şekildedir:

  • Çözünürlük 1920 x 1080 olarak ayarlanmalı
  • Malzeme Kalitesi Düşük seçilmeli
  • Doku Kalitesi Düşük seçilmeli
  • Detay Kalitesi Düşük seçilmeli
  • Düşman vurgu rengi yani nişangah ise sarı olarak ayarlanmalı

Unutulmamalıdır ki her pro oyuncunun oyun hedefleri farklıdır. Dolayısıyla oynamış oldukları ayarlar da farklıdır. Yani pro bir oyuncu şu ayar ile oynar demek doğru bir yaklaşım olmaz. Pro oyuncu kendisi için en iyi ayarları bularak oyuna uygulayan ve başarıyı yakalayandır. Valorant pro oyuncuların ayarlarını kopyalamak sizi onlarla eşdeğer kaliteye ulaştırmaz. Bunun için o ayarları aldıktan sonra o kişinin yayınlarını izlemek ve gerekirse videolarından faydalanmak gerekmektedir. Gerekli analiz yapıldıktan sonra o tarz bir oyuncu olmaya uygun olup olmadığınızı anlamak içinde poligonda botlarla atış eğitimi yapabilirsiniz.