DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:36:04

Valorant Sohbet Tuşu

Valorant Sohbet Tuşu

Ülkemizde hali hazırda oynanan birçok oyun bulunuyor. En popüler olanların başında ise tabi ki Valorant geliyor. Riot Games tarafından geliştirilen ve 2020 yılında piyasaya sürülen Valorant, her yaştan oyuncu kitlesine sahip olması ile biliniyor. Öyle ki Valorant’ı keyif için oynayanlar olduğu gibi yayın açarak ya da satış yaparak para kazanmak için oynayanlar da bulunuyor. Her ne olursa olsun bilinen bir gerçek var ki Valorant daha uzun süre daha kişilerin favori oyunları arasında bulunacak. Oyunun sağlam stratejisi ve sürdürülebilir kurgusu ona olan talebin de hiç azalmamasına anlamına geliyor. Ancak her bilgisayarda Valorant tabi ki aynı verimle çalışmıyor. Bunun için cihazı tanımalı ve ayarını bu minvalde sistem gerektirdiği şekilde yapmalısınız. Özellikle bahsetmek gerekirse kişilerin merak ettiği ayarlardan biri de sohbet tuşu diğer bir ifadeyle chat tuşudur. Biz de bu yazımızda Valorant sohbet tuşu ile ilgili bilgiler vererek bu özelliğin nasıl aktif edilmesi gerektiğinden bahsedeceğiz. Özellikle altını çizmek gerekirse Valorant’ta diğer gamerlarla iletişim kurabilmek ve bunu hızlıca yapmak son derece önemlidir. Bu yüzden ayarı tam anlamıyla atamanız size maçlarda kolaylık sağlayacaktır.

Valorant Sohbet Tuşu Nasıl Açılır?

  1. Oyunu ilk yüklemeniz akabinde Grup Sesli Sohbet ve Takım Sesli Sohbet varsayılan olarak Etkin olacaktır.
  2. Ancak varsayılan kullanım şekli bas konuş olarak ayarlanmış durumdadır.
  3. İlk kez sesli sohbet aktif edilecekse kendi takımınızla konuşmak için U tuşunu basılı tutmanız gerekmektedir.
  4. Tüm takımınla konuşmak içinse V tuşunu basılı tutmanız yeterli olacaktır.
  5. Bas konuş ayarı bazı durumlarda çalışmaz ise mikrofonu kullanabilecek diğer programların tamamını kapatmanız sorunu çözecektir.
  6. Bazı durumlarda çalışmamasının diğer bir nedeni ise tuşların çakışmasıdır. Bu durumda yapılması gereken ise sohbet tuşunun farklı bir karaktere atamasının yapılmasıdır.

Görüldüğü üzere Valorant oynarken sohbet etmek, daha doğrusu takım ile iletişim halinde kalmak son derece önemlidir. Valorant Sohbet Tuşu Nasıl Açılır konusu da bu şekilde cevaplanmış durumdadır. Oyuna başlamadan önce sohbet tuşunu atamanızı ve kontrol etmenizi, sonrasında Valorant’a girmenizi tavsiye ediyoruz.