DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:40:45

VALORANT Topluluk Sunucusu Turnuvası!

Valorant topluluk sunucusu turnuvası heyecanı tüm oyun severler tarafından devam ediyor. Büyük ödülleri kazanmak istiyorsan, yapman gerekenler; takım kurmak, topluluk discordunda yerini almak ve 27 ve 28 Nisan tarihlerinde turnuvaya katılmak ve galip gelmek.

Turnuva Süreci

Takımlar kaydını tamamladıktan sonra her bir takım tek bir turnuva ağacına yerleştirilecek. Finale gelene kadar tek maç hakkı tanınacak. Finalde ise 3 maç üzerinden turnuvaya devam edilecek. 2 gün sürecek maçta ilk gün finale kadar turnuva ağacı üzerinde ilerleme için savaşılacak. İkinci gün final olup 3 maçlık karşılaşmalar yapılacak.

Turnuva Kuralları

Turnuva 27 Nisan gecesi saat 21:00'da başlayacak. Oyunu başlamadan 15 dakika teşrif süresi verilecek. Ve 28 Nisan saat 16:00'da bitecek. Kayıtların tamamlanması ile oyuncu değişikliği yapılmasına izin verilmeyecek. Resmi Valorant Türkiye Discord sunucusunda turnuva gerçekleştirilecek. Bu sunucuda bulunmayan oyuncular diskalifiye edilecek. Turnuvaya dahil olan takımların kaptanları, Discord sunucusunda bulunan turnuva, kayıt ve teyit kanalı üzerinden teyit yaptırmaları zorunlu tutulmuştur.

Teyit işlemini yaptıran 64 asıl ve 8 yedek takım ile turnuvaya başlanacak. Her takımın en fazla 3 yedek oyuncusu bulunacak. Uygunsuz takım ismi kullananlar diskalifiye olacak. Yarı final karşılaşmasında takımlar eşleştirilirken birer harita yasaklandıktan sonra; turnuva ağacının altında olanlar taraf, turnuva ağacının üstünde olan takımlar ise harita seçme hakkına sahip olacak.

Yarı finalden sonra ise bir harita yasaklandıktan sonra takımlar kalan 3 haritada savaşabilecekler. 1. karşılaşmada turnuva ağacının üstündeki takım taraf seçimi hakkını kazanacak. 2. karşılaşmada turnuva ağacının altında olan takım taraf seçme hakkını kazanacak. 3. karşılaşmada ise turnuva ağacının üstünde olan takım taraf seçme hakkını kazanacak. Savunma tarafında olan takım 5 dakikalık duraklatma hakkına sahip olacak. Aynı şekilde saldırı tarafında bulunan takımda 5 dakikalık duraklatma hakkına sahip olacak. Oyun kurallarını ihlal eden takım diskalifiye olur. Karşı tarafa küfür ve argo sözcük kullanan takım, karşı takım tarafından ekran görüntüsü alındığı müddetçe yöneticilere şikayet edilecek. Kural ihlali yapılıp yapılmadığına üst yöneticiler karar verecek. Bu kuralların dışında en önemli olan bir kural vardır ki oda 2021 VCT 2. Aşama 1. veya 2. haftadaki ana etkinlikte ilk 8'e giren takımlar bu oyunda yer alamayacak.

Turnuva Ödülleri

1. Takım: Kablolu Kulaklık

2. Takım: Klavye

3. Takım: Fare