DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:35

Yone CT S13 - Yone Counterları S13

Yone CT S13 - Yone Counterları S13

Riot Games firmasının ilk oyunu olan League of Legends E-spor alanında bir oyundur. Aynı zamanda E-spor'a ciddi seviye atlatmıştır. Dünyadaki birçok oyunsever kişiyi etkilemiş bir oyundur. Lol'un içerisinde de seçebileceğiniz karakterler, şampiyonlar vardır. Bu karakterler bazen sizi yansıtabilir, bazen bir şampiyonu alt etmek için seçilmiş olabilir. Yani rakibinizin counterlarını seçerek onlara karşı maça 1-0 önde başlamanızı sağlamanız sizin elinizde. Bu yazıda sizlere Yone CT S13 -  Yone Counterları S13 den bahsedeceğiz. Yani Yone herosuna karşı almanız gereken herolardan bahsedeceğiz.

Yone

Yone hata yaptığında E skillini atıp kaçtığında E yi nereye attıysa orada bekleyin. Çünkü o bölgeye geri döner. Menzilli şampiyonlarla onu dürtmelisiniz. Yetenek vuruşlarınızı hazırlayın ve E yeteneğini kullandığında geri döneceği için geri döndüğünde ona yetenek vuruşlarınızı uygulayın. 3. stackini kullandığında bu sizi havaya uçuracaktır. O yüzden hortumu stacklediği zaman geri çıkmalısınız. Ultisinden iyi bir zamanlamayla sıçra ile kaçmalısınız. Şayet ona karşı oynamasını bilirseniz Yone kolayca yenebileceğiniz bir çardır. Bunun sebebi E yeteneği ile kaçamaz. Eğer Yone sizi yendiyse, ona karşı safe oynamalısınız. Bir de Yone CT'lerini seçmeniz size büyük avantaj sağlayacaktır.

Yone Counterları

  1. Kled
  2. Gangplank
  3. Jayce
  4. Akshan
  5. Renekton
  6. Anivia
  7. Zed

Kled: Kled'in Scaarl adında bir bineği vardır. Bineğinin canı bittiği zaman ise Kled yere iniyor. Bineği olmadığı zaman ise yetenekleri değişiyor. Zorlu şampiyonlara karşı bineksizken ancak daha az hasar verebiliyor. Scaarl'ın canı da Kled'in savaşmasıyla yenilenebiliyor. Kled'in aynı zamanda rakiplerine ayı tuzağı atma özelliği vardır. Rakip tuzağa bağlı kaldığında fiziksel olarak hasar alıyor. Keld'in bineği olmadığı zaman yanında cep tabancası olur. Onunla atış yapar, cesareti de yenilenir. %23,53 oranında koridor kazanma ihtimali bulunur bu şampiyona karşı Kled'in.

Jayce:  Silah değiştirdiği zaman az bir süre hareket kazanma özelliği vardır. Hedefinin üzerine sıçrama ve onu yavaşlatma özelliği bulunur. Bir elektrik topuna sahiptir. Rakibine ateşler bu topu ve rakiplerine hasar verir. Elektrik topuyla belirli bir alanın içini de etkileyebilir. Yone'nin bu rakibe karşı %37,5 oranında kazanma ihtimali vardır.

Yukarıda belirttiğimiz Yone Counterları'nı kullanarak Yone'ye karşı daha etkili olabilirsiniz.